Politică

Tokes, la Cluj: “PPMT, un partid incomod pentru UDMR”

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/20/tokes.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Europarlamentarul Tokes Laszlo afirmă că PPMT este "un partid incomod pentru UDMR", Uniunea devenind "vocea maghiară a puterii române", dar adaugă că reprezentanţii PPMT sunt "incomozi" şi pentru "puterea românească", întrucât nu pot fi "cumpăraţi".</strong></p> <p><strong> </strong></p>

 


Tokes Laszlo a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Adunarea Naţională a Delegaţilor PPMT, că acest partid trebuie să îşi facă vocea auzită "pentru interesul şi protejarea intereselor maghiarilor" şi să ia atitudine pentru "drepturile autonomiste".

El a mai subliniat că ţelul PPMT este "autonomia naţională" şi că formaţiunea trebuie să lupte pentru autonomie şi pentru a putea "dispune asupra banilor noştri" şi ca limba maghiară "să devină limbă oficială". Tokes Laszlo a acuzat UDMR că a primit, prin două fundaţii controlate de liderii Uniunii - "Iskola" şi "Progres", circa 3,5 milioane de euro din partea autorităţilor ungare, sume care nu au fost "niciodată decontate".


La Adunarea Naţională a Delegaţilor PPMT participă, printre alţii, secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei Nemeth Zsolt şi consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, lideri ai unor formaţiuni maghiare din alte ţări vecine Ungariei, dar şi parlamentari ungari.

În cadrul manifestării, PPMT îşi va alege structurile de conducere şi va înainta mai multe propuneri privind regionalizarea României.


Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii este actual lider, Toro T. Tibor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter