Politică

A început şedinţa în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe legea privind restituirea proprietăţilor

<p><strong>Şedinţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe legea restituirii proprietăţilor a început, miercuri, în prezenţa premierului Victor Ponta.

La această şedinţă, condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi-au înregistrat prezenţa 401 parlamentari.

Este pentru prima dată când Guvernul Ponta îşi asumă răspunderea în faţa Parlamentului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, marţi, că democrat-liberalii vor ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) proiectul de lege privind restituirea proprietăţilor. Acelaşi anunţ l-a făcut la începutul săptămânii şi preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Iniţial, democrat-liberalii şi-au anunţat intenţia de a iniţia o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după asumarea răspunderii pentru legea privind compensarea ori restituirea proprietăţilor confiscate de stat înainte de 1989, căutând sprijinul UDMR şi al PP-DD. Cele două formaţiuni au precizat, după discuţii avute cu premierul Victor Ponta pe marginea proiectului, că nu vor semna o moţiune de cenzură.


 

abonare newsletter