Politică

Aspazia Droniuc a redevenit inculpată în dosarul 'Apostu'

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/15/05-aspazia-droniuc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />La termenul de luni, din dosarul de corupţie al fostului primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, judecătoarea Floare Găzdac de la Curtea de Apel Târgu Mureş a anunţat că Aspazia Droniuc, condamnată în iulie 2012 de aceeaşi instanţă, la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, va avea din nou calitatea de inculpat în acest proces.

Hotărârea de reinculpare a Aspaziei Droniuc a fost luată luni de Curtea de Apel Târgu Mureş, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut condamnarea penală a acesteia, dar a casat hotărârea pe latura civilă.

Instanţa mureşeană a reunit astfel partea civilă cu dosarul în care este judecat Sorin Apostu, omul de afaceri Călin Mihai Stoia, şi avocata Monica Undina Apostu, după care a pus în discuţia părţilor calitatea pe care o va avea Aspazia Droniuc în continuare: inculpat, condamnat sau martor.

Timp de mai bine de o oră avocaţii şi procurorul DNA şi-au susţinut punctul de vedere cu privire la calitatea Aspaziei Droniuc în acest dosar penal, însă instanţa, considerând că s-a creat o 'situaţie atipică' a decis acordarea unei pauze pentru deliberări.

În cele din urmă, Curtea de Apel Târgu Mureş a decis că Aspazia Droniuc va avea din nou calitatea de inculpat în acest dosar de corupţie.

Cu această ocazie, judecătorul a decis că Aspazia Droniuc va fi audiată în calitate de inculpat la termenul următor de judecată, fixat pentru data de 26 aprilie, la ora 11.00, după ce aceasta nu s-a prezentat în faţa instanţei deşi a fost citată de trei ori consecutiv ca martor, la ultimele două termene cu mandat de aducere cu executare în fapt.

Curtea de Apel Târgu Mureş a emis un nou mandat de aducere cu executare în fapt pe numele Aspaziei Droniuc, care, pe lângă calitatea de inculpat în acest dosar de corupţie are şi calitatea de denunţător.



Citeşte şi:

Aspazia Droniuc a dispărut de sub nasul poliţiştilor clujeni. Reprezentanţii IPJ Cluj: „Poate a plecat din ţară”

abonare newsletter