Politică

Cristian Preda demisionează din Institutul de Studii Populare, fundaţia oficială a PDL

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/13/cristian_preda.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Europarlamentarul PDL, Cristian Preda şi-a anunţat demisia din board-ul Institutului de Studii Populare (ISP), fundaţia oficială a PDL din cauză că ISP a blocat colaborarea cu Fundaţia Konrad Adenauer şi din cauză că s-a opus susţinerii de către preşedintele Traian Băsescu a unei conferinţe despre Constituţie. </strong>

Cristian Preda afirmă că gestul său trebuie înţeles exclusiv ca un protest. "Este vorba, în primul rând, despre deteriorarea relaţiilor cu Fundaţia Konrad Adenauer care a fost ani de-a rândul principalul partener al ISP. Am colaborat mai bine de un deceniu cu KAS, atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles. În ultimul an, echipa executivă a ISP a adoptat o strategie dezastruoasă în relaţia cu Konrad Adenauer Stiftung, blocând efectiv cooperarea, distrugând programe valoroase şi anulând eforturi importante din trecut", scrie Preda pe blog.


Europarlamentarul mai spune că se desolidarizează de decizia luată de echipa executivă a ISP în privinţa ciclului de conferinţe şi dezbateri constituţionale pe care l-a iniţiat ca o contra-pondere la Forumul Constituţional, instrument al USL care mimează dialogul civic. "Ei bine, am avut în vedere ca ultima conferinţă din acest ciclu de la ISP să fie susţinută de Traian Băsescu. Preşedintele îşi dăduse acordul şi urma să stabilim detaliile. Şefia Institutului a opus un veto categoric faţă de prezenţa lui Traian Băsescu în discuţiile despre revizuire de la ISP. La mijloc – răfuieli politice", afirmă Cristian Preda.


El precizează că va căuta să se afilieze la Mişcarea Populară şi va colabora, de asemenea, cu Fundaţia Creştin-Democrată, condusă de Teodor Baconschi. Preda solicită Biroului Permanent Naţional al PDL să îşi exprime poziţia faţă de deciziile luate de echipa executivă a ISP în ultimul an, în privinţa colaborării cu Konrad Adenauer Stiftung.

abonare newsletter