Politică

Consiliul Judeţean Cluj va lua un credit de 25 milioane de euro pentru asfaltarea drumurilor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/12/consiliul judetean.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean Cluj va lua un credit în valoare de 25 milioane de euro pentru derularea unui program de asfaltare a drumurilor din judeţ. <br />

Un astfel de credit a mai fost contractat de CJ Cluj în anul 2005, în valoare de 55 milioane de lei, bani folosiţi tot pentru modernizarea drumurilor din judeţul Cluj. Potrivit preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, din acest ultim credit se vor asfalta şi acele drumuri care au mai fost asfaltate cu bani din primul credit.


În ianuarie 2005, Consiliul Judeţean Cluj a aprobat contractarea unui credit bancar în valoare de 550 miliarde lei vechi, respectiv 55 milioane lei pentru realizarea lucrărilor de infrastructură. Preşedintele CJ Cluj la acea vreme era Marius Nicoară. Contractarea creditului s-a făcut de către R.A.A.D.P.P Cluj, iar garantarea creditului s-a făcut cu bunuri şi venituri ale regiei RAADPP şi cu venituri ale Consiliului Judeţean. Creditul a fost acordat de B.C. R Cluj, durata lui fiind de 120 de luni de la 1 iulie 2005 până la 20 iunie 2015. Perioada de graţie a fost  de un an de la 1 iulie 2005 până la 20 iunie 2006.

„Un alt împrumut pe care vrem să-l luăm acum tot pentru drumuri se ridică undeva la 25 milioane de euro dar această sumă este una aproximativă, vom discuta cu factorii de răspundere pentru programul următor de asfaltare şi modernizare a drumurilor. Creditul din 2005 a fost în valoare de 55 milioane de lei, mai avem de plătit undeva la 16 milioane de lei până în 2015 la finalizare şi a fost tot un program de modernizare drumuri. Din păcate, drumurile nu sunt la stadiul la care ar trebui să fie şi suntem obligaţi faţă de cetăţenii acestui judeţ să refacem aceste drumuri. Cred că fiecare trebuie să beneficieze de un drum cel puţin, din punct de vedere al judeţului, european. Vom asfalta şi acele drumuri care au mai fost asfaltate din banii luaţi în 2005. O parte din ele vor intra iar în modernizare, au trecut 10 ani de la primul credit. Şi la Cheile Turzii vor fi asfaltaţi 14 kilometri de la Mihai Viteazu-Cheia-Cheile Turzii, inclusiv parcarea care deserveşte Cheile Turzii, este o lucrare pe care o vom termina în vara acestui an. Unele dintre drumuri (peste 700 de kilometri)vor fi modernizate începând de la fundaţie, rigole, asfaltare, lucrări care nu s-au făcut la asemenea amploare şi care o să dureze mult mai mulţi ani decât până acuma”, a precizat Uioreanu.


Printre drumurile care se află pe lista de modernizare se numără Tarniţa-Mărişel-Crucea Iancului, Mărgău-Răchiţele, Mănăstireni-Râşca, Apahida-Cojocna, Fundătura-Corneşti, Ceanu Mare-Frata-Mociu sau Răscruci-Borşa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter