Politică

Cine i-a adus pe chinezi la Cluj, fostul premier Boc sau senatorul Cordoş?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/11/prefectura chinez.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />La o zi după ce primarul Emil Boc a declarat venirea chinezilor de la China Gezhouba Corporation la Cluj pentru o posibilă investiţie în hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpuşteşti este rezultatul vizitei sale în China, în 2011, în perioada când a fost prim-ministru, senatorul USL de Cluj, Alexandru Cordoş, spune că la invitaţia sa conducerea companiei a fost prezentă în Cluj Napoca. </strong></p>

 


Reprezentanţii constructorului celei mai mari hidrocentrale din lume, China Gezhouba Corporation, au negociat ieri, în cadrul unei vizite în România, cu autoritaţile locale şi naţionale posibilitatea unei investiţii în proiectul hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti.

După venirea chinezilor, fostul premier Emil Boc preciza: „Eu mă bucur că încetul cu încetul vizita pe care am făcut-o în august 2011 în China începe să îşi arate rezultatele. Tarniţa a fost obiectivul numărul 1 pe care l-am avut pe agenda întâlnirii noastre din China pentru a aduce investitori la Cluj. China reprezintă o soluţie importantă de investiţii în România şi acel parteneriat pe care l-am încheiat la cel mai înalt nivel atunci trebuie să se concretizeze”, a declarat fostul premier Emil Boc.


Senatorul Alexandru Cordoş a emis joi un comunicat de presă în care precizează: „La invitaţia senatorului Alexandru Cordoș, conducerea companiei chineze Ghezouba International Engineering Co (CGGC) a fost prezentă în Cluj Napoca şi a participat la o întâlnire strategică de implementare a proiectelor de infrastructură zonală. Acum există o deschidere guvernamentală si politică în acest sens. Mă bucur că am reușit să aducem in județul nostru o companie puternică, serioasă și dornică de a investi în proiectele cele mai importante pentru cetățenii judetului Cluj și îmi exprim regretul față de cele afirmate de vicepresedintele companiei, Shi Li, cum că acesta nu a avut parte de un răspuns favorabil din partea guvernului anterior, PDL, dar îl asigur de dorința actualului guvern de colaborare și suport reciproc”.

 

abonare newsletter