Politică

Turda va avea mai multe locuri de parcare

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/11/05 masini parcare alei alee zona detunata rp 05.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Administraţia locală din Turda va spori numărul de locuri de parcare din oraş. În prezent numărul locurilor de parcare este prea mic comparativ cu numărul autovehiculelor înregistrate în evidenţele primăriei Turda.</strong></p>



Oficial, în Turda există 2.161 mijloace de transport înregistrate, iar parcările de reşedinţă sunt cu puţin peste jumătatea acestei cifre.

Astfel vor fi create locuri de parcare cu abonament la domiciliu pe următoarele străzi: Libertăţii, Nicolae Titulescu, Dr. I. Raţiu, Dragalina, Constructorilor, Aviatorilor, Calea Victoriei, Armoniei, Mihai Viteazu, Macilor, Tineretului, Panseluţelor, Zambilelor, Lotus, Haţegului, Zorilor, Narciselor, Nuferilor, Lianelor şi Amurgului.  

Persoanele fizice care au domiciliul stabil în apropierea locurilor de parcare solicitate şi care deţin în proprietate un autoturism cu inspecţia tehnică periodică în termenul de valabilitate au prioritate.  Nedeţinerea, de către solicitanţi, a altui loc de parcare sau a unui garaj, constituie, de asemenea, un criteriu generator de prioritate în acordarea unui spațiu de parcare.

Pe locul al doilea în ordinea priorităţilor se află persoanele fizice care au reşedinţa în apropierea locului de parcare solicitat şi persoanele juridice al căror sediu social sau punct de lucru se află în apropierea parcării. Pe cel de-al treilea loc în ordinea priorităţilor se situează persoanele fizice care folosesc un autoturism aflat în proprietatea unei persoane juridice şi au domiciliul stabil sau reşedinţa în apropierea parcării unde se află locul solicitat.

Pentru a obţine un loc de parcare, solicitanţii trebuie să prezinte certificatul fiscal eliberat de Direcţia Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Turda, ce atestă plata, la zi, a obligaţiilor către bugetul local.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter