Politică

Primăria finanţează evenimentele culturale locale şi subvenţiile RATUC

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/04/casa de bilete.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Regia Autonomă de Transport Urban Călători Cluj-Napoca (RATUC) va primi în acest an suma de 7 milioane de lei de la bugetul local, reprezentând subvenții. Din totalul sumei, 6,6 milioane reprezintă subvenţiile studenţilor posesori ai unuia dintre cardurile StudCard, ISIC Student, Euro 26 și OMNIPASS. </strong></p>

Potrivit hotărârii care se va vota în ședința de Consiliu Local de marți, RATUC va primi subvenții și pentru transportul elevilor din colonia Sopor la școlile din Cluj-Napoca-42.000 lei, pentru transportul elevilor din Pata Rât la şcolile din oraş-190.000 lei, iar din Valea Fânaţelor la şcolile şi grădiniţele din oraş - 140.000 lei.


Bani pentru Revelion 2014

600.000 de lei din bugetul local vor merge pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Cluj-Napoca, Zilei Naționale a României, Târgului de Crăciun, Seri de Vară Clujene și Revelionului 2014. În acest an va avea loc a treia ediție a Zilelor Municipiului Cluj-Napoca. Evenimentele se vor desfășura pe toate spațiile publice din oraș, parcuri și piețe, în cartiere și zona centrală.Organizarea Târgului de Crăciun în Piața Unirii a devenit o tradiție, fiind organizat după modelul târgurilor similare din Viena sau Munchen. La târg participă meșteri populari și producători autohtoni de produse specifice sărbătorilor de iarnă. În cadrul târgului se organizează împodobirea bradului de Crăciun. Cu ocazia Târgului de Crăciun se aprind luminile specifice sărbătorilor de iarnă și se amplasează un patinoar.

ONG-urile locale primesc peste 1 milion de lei

Primăria Cluj-Napoca va aloca suma de 1.390.000 de lei de la bugetul local instituțiilor de cultură, învățământ și ONG-urilor locale. Cei mai mulți bani merg către Asociația Student Plus pentru evenimentul Transylvania Music & Art Festival (86.500 lei), Federația Consorțiul Organizațiilor Studențești Cluj pentru Luna Studentului clujean (80.000 lei), Grupul PONT pentru promovarea programului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 (40.000 lei).


Sume importante vor mai primi Academia de Muzică Gheorghe Dima pentru festivalul Cluj Modern (30.000 lei), Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj (40.000 lei), Asociația Napoca Folk pentru Napoca International Music Fest (48.000 lei).

abonare newsletter