Politică

Traian Băsescu: Esenţial în relaţia mea cu premierul a fost să respectăm legea în privinţa numirii procurorilor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/04/basescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, că esenţial în relaţia sa cu primul ministru a fost să se respecte întru totul legea statului român, în privinţa numirilor procurorilor şefi.</strong>


"Este responsabilitatea ministrului Justiţiei pe cine desemnează, pe cine propune şi nu o responsabilitate nici a societăţii civile, nici a partidelor politice, şi pun accentul în mod deosebit, nici a partidelor politice, nici a procurorilor. Nu procurorii decid nominalizările. Singurele restricţii prevăzute de lege sunt vechime zece ani, ca procuror sau judecător şi perioada mandatului - 3 ani", a spus preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că nicăieri în lege nu scrie că la DNA pot fi numiţi numai procurori din Direcţia naţională Anticorupţie sau la DIICOT, numai din interior.


"Esenţial în relaţia mea cu primul ministru a fost să respectăm întru totul legea statului român, exact pentru a nu crea condiţii de interpretare", a adăugat Băsescu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter