Politică

Antonescu: Dacă succesul la prezidenţiale depinde de umblatul sau nu de mână cu Ponta, renunţ

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/04/pontaantonescu.jpg" border="0" alt="Sursa foto: www.jurnalul.ro" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, că dacă ajunge la concluzia că succesul candidaturii sale la Preşedinţie depinde de a umbla sau nu de mână cu premierul Victor Ponta, nu va mai candida. </strong></p>

 

Antonescu a ţinut să denunţe o "legendă urbană" privind faptul că interesul său ar fi acela de a nu rupe USL pentru a nu pierde sprijinul PSD la alegerile prezidenţiale.


El a susţinut că i-a transmis personal lui Victor Ponta, deşi acesta "poate nu o crede", faptul că scopul său ultim nu este acela de a ajunge preşedinte al României indiferent cum şi în orice situaţie.

"Dacă cineva crede că deciziile mele politice sunt influenţate de asta (candidatura la prezidenţiale, n.r.), se înşeală. Dacă nu am pus problema ruperii USL-ului acum, nu m-am gândit nicio secundă – cine vrea crede, cine nu, nu – la Preşedinţia de peste un an şi jumătate pentru că e o eră întreagă până atunci. Vedeţi ce dinamică au zilele, m-am gândit la aşteptarea acestor oameni", a susţinut Antonescu.


Preşedintele PNL a ţinut să sublinieze faptul că actualul premier a ajuns în funcţie şi pentru că el i-a fost alături.

"Victor Ponta a ajuns prim-ministru şi de mână cu mine, că eram nedespărţiţi. Şi pe la meci am fost împreună (...) Eu dacă vreo secundă o să ajung la concluzia că succesul eventualei mele candidaturi depinde de aceea că umblu sau nu de mână cu domnul Ponta, nu mai candidez, chiar dacă, sigur, îmi face plăcere să fiu împreună cu domnul Ponta", a afirmat preşedintele PNL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter