Politică

Ponta: Liberalii nu au cerut în schimbul portofoliului Justiţiei niciun alt minister

<p><strong>Partidul Naţional Liberal n-a cerut niciun alt portofoliu în schimbul celui al Justiţiei, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL.

Potrivit acestuia, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a menţinut, în cadrul reuniunii USL, care a avut loc la Palatul Parlamentului, poziţia pe care şi-a exprimat-o deja în mod public pe marginea desemnării procurorilor şefi.


"Dl. Antonescu şi-a menţinut poziţia pe care o cunosc şi pe care o înţeleg şi pe care o respect şi pe care şi-a exprimat-o public. USL nu doar că va continua, practic astăzi am îndepărtat orice fel de diferend dintre noi prin această soluţie. Astăzi nu au vrut (n.r. - PNL) niciun fel de minister în schimbul Ministerului Justiţiei. Au spus că, până la urmă, nu vor să facă un schimb sau să fie acuzaţi de dvs. (n.r. de jurnalişti) că au dat Justiţia să obţină nu ştiu ce, preferă să accepte această situaţie în care îmi asum eu responsabilitatea. Chiar nu au cerut nimic în schimb, eu am oferit, nu în mod concret, am spus 'haideţi să discutăm' şi au spus foarte clar: 'nu vrem nimic în schimb'. Eu am venit cu ideea să facem un schimb de ministere", a subliniat premierul Ponta.

Întrebat dacă preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a avut vreo opinie în cadrul şedinţei USL, Ponta a negat.


"N-a avut dl. Voiculescu nicio opinie, n-a discutat dl Voiculescu despre Justiţie şi o să vă dau eu stenogramele dintre mine şi dl Voiculescu. (...) E unul din liderii USL, cred că am fost 25 de oameni acolo", a spus premierul Ponta.

El a subliniat că există voci chiar şi în interiorul PSD care "pun întrebări" pe tema numirii conducerii Parchetelor.
"Sigur că m-au întrebat. Sigur că au întrebat. Le-am mulţumit tuturor că nu m-au întrebat în public, asta înseamnă că sunt colegi adevăraţi şi chiar sunt colegi adevăraţi toţi", a arătat Victor Ponta.


Despre analistul Cozmin Guşă, Victor Ponta crede că acesta "îl şantajează cu prietenia" atunci când face unele comentarii televizate pe aceste subiecte.
"Dar eu îl respect pe Cozmin şi sunt convins că are intenţii bune pentru ţara asta", a adăugat premierul.

Întrebat dacă are încredere în faptul că preşedintele Traian Băsescu va semna numirea procurorilor şefi propuşi de el, premierul Ponta a arătat că şeful statului a afirmat public că doreşte să fie identificate cât mai rapid soluţii pentru desemnarea acestora.


"Sunt şase pe care i-am propus astăzi, sunt oameni care au ocupat în diverse situaţii funcţii de conducere, au avut responsabilităţi, nu i-am adus de la mine de acasă", a menţionat primul-ministru.

abonare newsletter