Politică

Marius Nicoară, PNL Cluj: Boc favorizează Timişoara pentru Capitală Culturală Europeană

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/03/marius nicoara.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că vinovat pentru faptul că Ursus sprijină financiar Timişoara în competiţia pentru Capitală Culturală Europeană 2021 este Emil Boc. </strong></p>

 


„Este ca şi când Emil Boc însuşi ar favoriza Timişoara în această competiţie. Municipalitatea nu a sprijinit şi încurajat compania Ursus să-şi păstreze locaţia din Cluj. Dacă politica dusă de Emil Boc era alta, cei 300.000 de euro puteau să revină Clujului, bani din care s-ar fi putut rezolva o grămadă de probleme, între care şi refaţadizarea clădirilor din centrul istoric – un aspect foarte important pentru câştigarea acestei competiţii”, a declarat preşedintele PNL Cluj.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, publicat pe site-ul Primăriei Timişoara, „SC Ursus Breweries SA sponsorizează Primăria Municipiului Timişoara cu suma de 300.000 euro pentru o perioadă de trei ani, pentru organizarea evenimentelor cultural artistice, educaţionale, sportive, precum şi lucrărilor în domeniul reabilitării clădirilor istorice sau de înfrumuseţare a oraşului, materialelor şi evenimentelor de promovare a imaginii oraşului, acţiunilor de mediu sau de promovare a Timişoarei în competiţia Capitală Europeană a Culturii 2021”.


Reprezentanţii companiei Ursus au precizat că s-a discutat de principiu în cadrul protocolului cu Consiliul Local Timişoara şi sprijinirea unor activităţi legate de participarea oraşului Timisoara în cursa de Capitală Culturală Europeană, fără a agrea un protocol specific cum este cazul celui de la Cluj.

“În plus, faţă de alte evenimente pe care URSUS le susţine în mod tradiţional în Cluj, cum ar fi TIFF, de anul trecut a fost încheiat un acord separat de susţinere a Clujului în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. La începutul acestui an au existat deja discuţii cu reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca pentru prelungirea protocolului de colaborare şi continuam discuţiile în acest sens. Ne uităm să existe sprijin echilibrat pentru comunităţile în care suntem prezenţi, iar sumele investite în astfel de evenimente sunt similare. Ne delimităm, totodată, de orice posibilă interpretare a acţiunilor noastre ca fiind urmarea unor declaraţii exprimate de oameni politici”, a precizat Diana Klusch, purtător de cuvânt la Ursus.


Preşedintele Asociaţiei ”Cluj - Capitală Culturală Europeană 2021”, Florin Moroşanu, s-a arătat surprins de această decizie. “Am fost suprins să văd că Ursus alocă această sumă. Nu comentez ce vor face ei cu banii în acest moment. Trebuie să avem o întâlnire cu consiliul director al Asociaţiei şi vom reveni cu un punct de vedere. Din câte am citit există un HCL prin care banii merg oraşului pentru mai multe evenimente, iar aici la Cluj-Napoca, Ursus finanţează cu suma de 40.000 de euro Asociaţia, nu oraşul”, a spus Moroşanu.

Cluj şi Timişoara, alături de alte oraşe din România, luptă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Înainte de Ursus, Timişoara a mai primit un sprijin chiar de la Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care a spus că va sprijini candidatura municipiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 şi va face lobby pentru ca dosarul de candidatură al oraşului să fie de nerefuzat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter