Politică

PSD Maramureş îl vrea vicepreşedinte pentru regiunea de Nord-Vest pe clujeanul Ioan Rus

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/02/ioan rus1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Social democraţii din judeţul Maramureş au decis să susţină la apropiatul congres PSD candidatura lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte al partidului, iar la cea de vicepreşedinte pentru regiunea de Nord-Vest a clujeanului Ioan Rus.

Secretarul executiv al PSD Maramureş şi purtătorul de cuvânt, Gabriel Zetea a declarat, marţi, pentru AGERPRES că decizia a fost luată în cadrul conferinţei municipale şi reprezintă decizia unanimă a celor din organizaţie.


“Conferinţa municipală a PSD Baia Mare a adoptat două rezoluţii de susţinere; una se referă la reconfirmarea în funcţia de preşedinte al PSD a lui Victor Ponta, iar cea de-a doua; susţinerea candidaturii pentru funcţia de vicepreşedinte regional a lui Ioan Rus. Susţinem acestă candidatură pentru a întări poziţia celor şase judeţe transilvane din regiunea de dezvoltare Nord-Vest la nivel naţional” a spus Gabriel Zetea.

Acesta a mai precizat că aceleaşi decizii urmează a fi adoptate, joi, în cadrul conferinţei judeţene de alegeri a PSD Maramureş.


Gabriel Zetea consideră că perspectiva unei noi organizări administrativ-teritoriale va schimba radical centrul de decizie politică, iar fiecare viitoare regiune va trebui să aibă oameni reprezentativi care să înţeleagă mecanismul funcţionării echilibrate în politică şi administraţie.

Zetea deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.


Fostul ministru de Interne Ioan Rus va candida pentru o funcţie de vicepreşedinte al PSD, ca urmare a adoptării unei rezoluţii în acest sens de către delegaţii la Conferinţa judeţeană a PSD Cluj.

Rezoluţia a fost adoptată cu unanimitate de voturi de către cei peste 500 de delegaţi care au participat, joia trecută, la conferinţa judeţeană a PSD Cluj.


Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, reales în funcţie, a spus că Ioan Rus şi-a dat acceptul de a candida.

“Cei peste 500 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Cluj au votat cu unanimitate de voturi o rezoluţie de susţinere a lui Ioan Rus ca vicepreşedinte al PSD pe Regiunea de Nord-Vest la Congresul din aprilie. Am vorbit cu liderii filialelor judeţene ale PSD din cele şase judeţe ale Regiunii de Nord-Vest şi toţi au spus că îl vor susţine pe Ioan Rus, care a acceptat această candidatură”, preciza Remus Lăpuşan.

abonare newsletter