Politică

Crin Antonescu: Discutăm despre Constituţie, nu se rupe USL

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/01/03-ponta-antonescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că discuţiile cu premierul Victor Ponta vizează revizuirea Constituţiei şi nu numirea procurorilor-şefi, susţinând că nu există riscul unei ruperi a USL, iar acest lucru reprezintă o ''himeră''.

"Nu sunt în discuţie teme politice de felul relaţiilor din USL, nu se discută despre procurori, nu se discută şi nu se rupe nimic", a spus Antonescu.


El a precizat că întâlnirea cu premierul Victor Ponta era programată de acum o săptămână, împreună cu coordonatorul Forumului Constituţional, politologul Cristian Pârvulescu.

Antonescu a apreciat că declaraţiile premierului Ponta nu sunt dure la adresa PNL.
"Atunci când am avut ceva de spus despre propunerile de procurori am spus-o foarte clar. Dl prim-ministru la rândul domniei sale a spus-o. Aş mai face o nuanţă încă o dată (...) nu am reţinut nicio declaraţie dură, cum spuneţi dvs, a premierului la adresa PNL. Am văzut şi eu dimineaţă declaraţiile pe care premierul le-a dat. Nu există nicio notă de duritate sau de agresivitate la adresa PNL. (...) Nu mi se pare o declaraţie dură la adresa PNL. Este o declaraţie prin care premierul încearcă să pună o nuanţă. Dar asta nu este o declaraţie dură la adresa PNL. Nu o percep ca pe o declaraţie dură la adresa mea, cred că ştim bine, după atâta vreme, şi eu şi premierul să ne amenajăm inclusiv în registrul declaraţiilor publice raporturile dintre noi, iar faptul că avem categoric o poziţie divergentă pe un anumit subiect asta nu înseamnă niciun conflict politic între noi, cu atât mai puţin între partidele noastre, iar chestiunea cu ruperea USL rămâne o himeră sau o speranţă pentru unii care (...) trebuie să mai aştepte, dar mult", a afirmat Antonescu, la Parlament.


El a subliniat că duminică seara nu a vorbit despre iminenta rupere a USL sau despre faptul că el ar dori să analizeze această ipoteză.

"Am spus, pur şi simplu, că o asemenea ipoteză nu mi se pare fezabilă, interesantă, nu mi se pare că ne permitem aşa ceva, nici alţii. Chiar dacă dvs vă vine greu să credeţi noi nu discutăm astăzi acest subiect. Acest subiect a fost discutat, punctele mele de vedere şi ale premierului sunt cunoscute, rămân valabile şi eventual vom relua această discuţie la nivel public, când propunerile vor fi făcute. Acum discutăm despre Constituţie şi despre modul în care Forumul Constituţional poate fi ajutat să organizeze într-un mod cât mai deschis, cât mai larg această dezbatere", a declarat preşedintele PNL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter