Politică

UPDATE: Preşedintele Italiei ar putea demisiona pentru a accelera depăşirea impasului politic

<p> </p> <h3>UPDATE: Preşedintele Napolitano cere formarea a două grupuri de personalităţi pentru a rezolva impasul politic</h3> <p>Preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, a comunicat sâmbătă că cere formarea a două grupuri diferite de "personalităţi" în vederea propunerii unui program concret pentru formarea noului guvern italian, informează mass-media din Peninsulă.</p> <p>Napolitano a declarat că nu-şi va da demisia şi că va rămâne în funcţie până la data de 15 mai. Numele acestor personalităţi care vor încerca să găsească o soluţie la actuala criză politică vor fi alese de Napolitano "în deplină autonomie" şi vor fi comunicate în cursul zilei de sâmbătă.</p>

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, analizează posibilitatea de a demisiona pentru a grăbi alegerea unui nou şef al statului şi organizarea de noi alegeri parlamentare, în contextul impasului politic în care se află ţara.

"Dacă principalele forţe politice parlamentare nu îşi asumă responsabilităţile, lui Napolitano nu îi va mai rămâne decât o soluţie. Se va gândi cum să accelereze alegerea noului preşedinte", afirmă surse citate de ziarul La Repubblica.

Mandatul preşedintelui Napolitano va expira pe 15 mai, iar în ultima etapă nu are dreptul de a dizolva Parlamentul. Astfel, Napolitano se gândeşte să demisioneze pentru a grăbi alegerea succesorului său de către Parlament, iar noul preşedinte va putea dizolva Parlamentul pentru organizarea alegerilor parlamentare în mod anticipat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter