Politică

Boc rămâne în PDL, dar nu exclude alte plecări din partid

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/28/poza boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, nu intenţionează, deocamdată, să-l urmeze pe Traian Băsescu într-un eventual nou proiect politic, deşi consideră că şeful statului este cel mai important lider al dreptei din România. </strong></p>

 


Întrebat de intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a pregăti o nouă formaţiune politică Emil Boc a declarat miercuri, că „nu ştiu şi nu am date să mă pronunţ în acest sens, cert este că nimeni nu poate nega faptul că Traian Băsescu este liderul de facto al dreptei în România, este cel mai important om politic care s-a afirmat ca om de dreapta. Acest lucru nu poate fi ignorat de nici un proiect politic din România. Nu mă întrebaţi acum de forme, de modalităţi de colaborare, că e prea devreme“.

Mişcarea Populară, un proiect încă necunoscut

De altfel, fostul premier îşi doreşte să fie refăcut parteneriatul cu Traian Băsescu. „Eu sunt mai idealist şi sper ca pe un termen scurt, mediu sau lung să fie din nou o colaborare şi un parteneriat cu preşedintele României. Nu mă întrebaţi acum, că nu ştiu în ce formă. Cred că în acest moment este important să rămânem în partid şi să consolidăm obiectivul de a da proiecte României ca alternativă la ce face USL. (...) Nu mă aştept la un val de plecări din PDL, dar nici nu pot să le exclud“, a afirmat Emil Boc. În ceea ce priveşte Mişcarea Populară, înfiinţată zilele trecute de consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, Boc afirmă că are încredere în acesta, dar în acelaşi timp spune că nu ştie prea multe despre noul proiect.


Lăzăroiu: „Oameni din PNL şi-ar putea găsi locul în MP”

Tot ieri, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a arătat că în Mişcarea Populară înfiinţată de Cristian Diaconescu şi-ar putea găsi locul şi liberali, punctând că pentru început cei care au pus bazele acestei mişcări preferă persoane care nu au fost angajate politic. „E clar că multe partide, nu doar PDL-ul, nu vorbim doar de PDL. Poate şi din PNL sunt oameni care la un moment dat ar putea să-şi găsească locul acolo, dar cel puţin pentru început, noi evităm să căutăm nume din zona politică, oameni cu carnet de partid. Am prefera la început să vină cât mai mulţi oameni care n-au fost angajaţi politic în acest moment. Şi sunt, slavă Domnului, în România oameni de calitate, care nu sunt angajaţi politic. Mai târziu, ce se va întâmpla, dar repet, nu văd doar din PDL. Şi acolo sunt oameni de bună calitate, oameni care au militat întotdeauna pentru valori şi principii de centru-dreapta. Dar şi în PNL...“, a declarat Lăzăroiu miercuri pentru RFI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter