Politică

Daniel Buda: PDL trebuie să-l recâştige pe Traian Băsescu

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/25/daniel buda 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele organizaţiei PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, că vede posibilă o reapropiere între Traian Băsescu şi PDL.</strong></p>

”PDL este condamnat să-l recâştige pe Traian Băsescu. Poate să-l recâştige doar dacă va demonstra că poate să fie un partid cu care preşedintele să stea la masă, pentru că din păcate, ce s-a întâmplat pe parcursul Convenţiei, nu a demonstrat că în partid putem vorbi de unitate, că unii oameni au capacitatea să înţeleagă şi să treacă peste ceea ce ne-a despărţit şi să avem în vedere ceea ce ne uneşte. Îmi doresc o reapropiere a PDL de Traian Băsescu, pentru că Traian Băsescu a fost întotdeauna o locomotivă pentru partid, am avut un parteneriat cu Traian Băsescu, după cum şi Traian Băsescu a avut un parteneriat cu PDL. În momentul de faţă sunt nişte tranşee, dar cred că printr-un comportament serios de zi cu zi al acestui partid putem reclădi această punte ruptă cu Traian Băsescu”, a menţionat Daniel Buda.

Daniel Buda:  Nu am cunoştiinţă ca Emil Boc sau altcineva din PDL Cluj să plece din partid

”Nu am cunoştinţă de nimeni din PDL Cluj că ar dori să plece din acest partid, avem o viaţă comună, o istorie comună şi vreau să cred că o să avem un viitor comun în interiorul partidului”, a completat Daniel Buda.


Preşedintele PDL Cluj consideră că Traian Băsescu a fost oarecum forţat să spună că se delimitează de PDL, dar crede că partidul nu se va rupe.

”În ceea ce priveşte posibilitatea de rupere a partidului, vreau să cred şi cel puţin eu în momentul de faţă nu am în vedere o plecare din partid. Rămân mai departe în acest partid în care mi-am sacrificat 15 ani din viaţă, îmi doresc să fac mai departe politică în interiorul partidului. Evident că nu-mi doresc s-o fac oricum şi în orice condiţii, dar sunt convins că până la urmă lucrurile în partid se pot limpezi, chiar dacă astăzi sunt uşor mai învolburate decât înaintea Convenţiei. (...) N-ar fi trebuit în ruptul capului să se anunţe rezultatul alegerilor fără să se fi soluţionat o contestaţie, că este sau nu întemeiată. Vă garantez că dacă în urma renumărării voturilor ar fi fost un singur vot în favoarea lui Vasile Blaga, în mod cert s-ar fi recunoscut victoria şi nimeni nu ar fi contestat până la urmă calitatea de preşedinte a lui Vasile Blaga şi ne-am fi încolonat cu toţii în spatele său, chiar dacă opţiunea mea politică a fost alta pentru funcţia de preşedinte”, a spus Daniel Buda.


Şi fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, consideră că partidul său trebuie să-l recâştige pe preşedintele Traian Băsescu.

"PDL are nevoie de rezolvarea statutară a contestaţiilor existente, de o opoziţie dură la USL, de proiecte de dreapta şi de recâştigarea preşedintelui Traian Băsescu. Această recâştigare a preşedintelui este o misiune grea, dar sper că nu imposibilă", a afirmat Emil Boc.


 


 


Citeşte şi:

Emil Boc: PDL are nevoie de recâştigarea lui Traian Băsescu


Încotro se îndreaptă democrat liberalii clujeni?

Buda: Preşedintele a fost forţat să facă declaraţia

 


Ultimele Stiri
abonare newsletter