Politică

Ministrul Maria Grapini susţine, la Cluj, că Legea insolvenţei trebuie modificată

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/21/06-grapini.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a afirmat, joi, la Cluj-Napoca, că antreprenorii români trebuie să fie încurajaţi de stat şi va întreprinde, în acest sens, demersuri pentru a fi modificate o serie de acte legislative, printre care şi Legea insolvenţei. </strong>

Prezentă la reuniunea organizată de compania de consultanţă PwC, la Universitatea ''Babeş-Bolyai'', în cadrul căreia a fost prezentat, în premieră, un raport asupra antreprenorului român, ministrul Maria Grapini a arătat, în luarea sa de cuvânt, că este mult mai uşor să fie înfiinţat un IMM decât o mare companie. Ea a subliniat că nicio iniţiativa legislativă nu trebuie să se mai facă de acum înainte fără un studiu prealabil de impact, cu precădere asupra mediului economic, şi a anunţat că va comanda studii de acest gen, pe care le va pune la dispoziţia ministerelor.

"Este mai greu să înfiinţezi o companie mare decât un IMM, care se poate crea acum în trei zile. Tot atât de repede ar trebui să poţi desfiinţa o companie, dar la ora actuală Legea insolvenţei prevede un termen de trei ani. Tocmai de aceea doresc să fie modificată această lege", a spus ministrul Maria Grapini.


La evenimentul de la UBB au participat consultanţi economici, oameni de afaceri, reprezentanţi ai mediului academic, politicieni şi studenţi. Cu acest prilej, UBB a inaugurat Catedra de antreprenoriat şi afaceri de familie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter