Politică

Boc: Actualul guvern îşi bate joc de combinatul Oltchim

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/21/emil-boc-motiune.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul premier Emil Boc a spus că actualul Guvern "îşi bate joc" de Oltchim, susţinând că soluţiile pentru combinat sunt conversia datoriilor în acţiuni şi preluarea Arpechim şi că nu înţelege de ce actualii guvernanţi nu le aplică. </strong></p>

 


Emil Boc a afirmat, miercuri seară, la Ploieşti, răspunzând unei întrebări, că actualul guvern "îşi bate joc" de combinatul Oltchim în condiţiile în care există soluţii pentru salvarea acestuia.

"Pur şi simplu nu înţeleg, vă spun, cu toată bunăcredinţa din lume: în momentul în care noi am reuşit, după doi ani de negocieri dure cu Comisia Europeană, să obţinem conversia datoriilor Oltchim în acţiuni, să văd că se renunţă la acest proiect şi nu se salvează compania, pentru că prima mare problemă pe care o are o companie sunt datoriile. Când am rezolvat datoriile şi le-am transformat în acţiuni şi când eram în fază avansată de negociere de a prelua Arpechimul de la Petrom ca să realizeze sistemul integrat pentru Oltchim, eu nu înţeleg de ce aceste două lucruri nu se fac: conversia datoriilor şi cumpărarea Arpechim pentru a da viitor Oltchim", a spus Emil Boc.


Acesta a adăugat că Oltchim "poate deveni un combinat de forţă, cu credibilitate şi cu resurse pe piaţa românească şi europeană".

"Se încearcă distrugerea lui din nu ştiu ce motive de către actuala guvernare, când repet soluţiile le sunt la îndemână", a concluzionat fostul prim ministru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter