Politică

În locul Mechel ar putea veni alt investitor dacă i se oferă ajutor de stat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/20/primarie 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Emil Boc este de părere că situaţia disperată a oamenilor de la Câmpia Turzii ar putea fi rezolvată pe termen mediu şi lung dacă actuala guvernare va concepe o schemă de ajutor de stat prin care să atragă un alt investitor cum s-a întâmplat cu Bosch şi DeLonghi.

Primarul Emil Boc afirmă că Guvernul Ponta dă dovadă de dispreţ faţă de Transilvania în cazul situaţiei oamenilor de la Mechel Câmpia Turzii. „Nu poţi să stai pasiv când ai la îndemână scheme de ajutor de stat pe care le poţi utiliza ca să vii cu soluţii de noi locuri de muncă la Câmpia Turzii. Când a plecat Nokia am stat o săptămână, zi de zi, în şedinţă cu Finanţele şi cu cei de la Ministerul Economiei pentru a concepe scheme de ajutor de stat în baza cărora şi Bosch şi DeLonghi au venit la Cluj.Şi pentru Câmpia Turzii dacă este voinţă politică se concepe o schemă e ajutor de stat pentru a atrage un alt investitor strategic care să aducă investiţii”, a explicat, astăzi, Emil Boc. Primarul Cluj-Napoca spune că vor veni şi alte firme dacă văd că sunt deja investitori. „Trebuie făcut un proiect complet care să atragă un alt investitor strategic care să facă ceva acolo, să se creeze noi locuri de muncă. Acest lucru trebuia făcut în secunda 1, înainte să aibă loc disponibilizări”, a mai spus Boc.


Primarul Emil Boc afirmă că Prefectura nu poate rezolva situaţia fără ajutorul Guvernului. „Toată lumea se uită la Prefectură, dar nu poate să rezolve aceste probleme fără sprijinul Guvernului. Putem să îi înţelegem pe oameni, să îi compătimim, să le dăm ajutoare sociale imediate, dar problema pe termen mediu şi lung nu se rezolvă decât printr-o altă investiţie într-un domeniu adiacent”, a conchis Boc.

abonare newsletter