Politică

PROTESTE în şedinţa de Consiliu Local. Vezi DE CE!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/15/sedinta-consiliul-local.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai multe proiecte din şedinţa de vineri a Consiliului Local nu au fost aprobate după ce nu s-a întrunit cvorumul necesar. Pentru ca proiectele să treacă ar fi fost necesare 2/3 din voturile celor prezenţi.

Consilierii locali USL şi PPDD s-au abţinut de la votarea tuturor proiectelor de pe ordinea de zi, nemulţumiţi că propunerea lor de a dezbate proiectul privind aprobarea bugetului la primul punct nu a trecut.

Consilierul local Ioana Borza (USL) a cerut la început şedinţei de Consiliu Local ca proiectul privind aprobarea bugetului general al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2013 să fie discutat la primul punct, acest proiect fiind pus spre aprobare printre ultimele puncte ale ordinii de zi. Propunerea consilierilor locali ai USL nu a fost aprobată.

„Nicio propunere a clujenilor şi nici a noastră nu a fost luată în considerare şi pentru că nu am fost consultaţi în alocarea sumelor care se regăsesc în bugetul general propunem amânarea punctelor care au legătură cu aprobarea acestuia şi acordare de bani diferitelor instituţii”, a cerut Borza la începutul şedinţei.

Propunerea lui Borza nu a trecut de plenul Consiliului Local. „Acest Consiliu Local nu ţine cont de părerile noastre. Din păcate, suntem nevoiţi să protestăm. Astăzi grupul USL-PPDD se va abţine de votul tuturor proiectelor, cu două excepţii, bugetul municipiului şi cel legat de majorarea tarifelor RATUC. Îmi pare rău că acest Consiliu Local e condus ca pe vremea Guvernului Boc, prin Ordonanţe de Urgenţe. Nu e normal să nu ne luaţi ca şi parteneri şi să nu vă intereseze părerile noastre”, a precizat Borza.

Consilierul local Adrian Popa (PDL) a precizat că el a votat împotriva dezbaterii proiectului privind aprobarea bugetului general al municipiului Cluj-Napoca la primul punct de teamă că după vot consilierii locali ai opoziţiei ar fi părăsit sala de şedinţă. „Eu am votat împotriva dezbtaterii la primul punct. Dacă s-ar fi dezbătut proiectul v-aţi fi ridicat şi aţi fi plecat, eu vreau să staţi până la finalul şedinţei”.

„Vă promitem că rămânem aici”, au spus consilierii locali ai USL.

Printre proiectele care nu au trecut sunt cele referitoare la atribuirea în regim de închiriere a unui spaţiu pe Bulevardul Eroilor, numărul 2, parlamentarului PDL Adrian Gurzău (este a doua oară când acest proiect nu trece la votul consilierilor locali), proiectul privind darea în folosinţă gratuită Filialei Interjudeţene Cluj-Bistriţa a Uniunii Artistilor Plastici, a imobilului situat in municipiul Cluj-Napoca, strada Iuliu Maniu nr. 45, unde ar fi trebuit să se amenajeze o galerie de artă. 

„Proiectul a căzut pe altarul şantajului”, a precizat preşedintele de şedinţă Csoma Botond.

„Dacă asta e administraţie publică locală, să blochezi proiectele clujenilor doar ca să exprimi un punct de vedere politic, nu e administraţie, e politică”, a declarat şi consilierul local Radu Moisin (PDL).

abonare newsletter