Politică

Prefectura Cluj consideră ilegală decizia ca Liceul Gheorghe Şincai să aibă profil exclusiv umanist

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/15/gheorghe vuscan.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În urma unor sesizări depuse de către părinţi, elevi şi profesori din cadrului Liceului Teoretic Gheorghe Şincai cu privire la proiectul planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013 – 2014, prefectul Gheorghe Vuşcan a dispus verificarea situaţiei de la instituţia de învăţământ de către o comisie mixtă. </strong>

În urma controlului a fost evidenţiat faptul că procedura aferentă aprobării proiectului Planului de şcolarizare la nivelul Liceului Teoretic “ Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca, pentru anul şcolar 2013-2014,  a fost  viciată.

”Proiectul planului de şcolarizare şi fundamentarea acestuia vor fi dezbătute de consiliul profesoral şi aprobate de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, după care se înaintează inspectoratului şcolar. Consecinţa nerespectării acestei proceduri o reprezintă nelegalitatea propunerii proiectului Planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013 – 2014 pentru Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca, asfel cum a fost acesta transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Cluj.


Membrii Consiliului Profesoral au dezbătut Proiectul Planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013 – 2014 abia la data de 31 ianuarie 2013, deci ulterior aprobării de către Consiliul de administraţie. În cadrul şedinţei din data de 31 ianuarie 2013, Consiliul Profesoral şi-a manifestat dezacordul ferm faţă de decizia Consiliului de administraţie de a renunţa la profilul real – clasa de matematică-informatică, în regim bilingv.

Ca urmare a acestor aspecte constatate, Instituţia Prefectului Cluj sesizat Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Liceul Gheorghe Şincai şi a propus revocarea de către Consiliul de administraţie al Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca, în regim de urgenţă, a procedurii de aprobare a proiectului planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013-2014 şi reluarea acesteia, respectiv dezbaterea acestuia în cadrul Consiliului Profesoral, urmată de aprobarea acestuia în Consiliul de administraţie.


Mai mulţi elevi ai Liceului Teoretic "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca, alături de profesorii de matematică şi informatică, au protestat vineri faţă de decizia conducerii şcolii de a desfiinţa profilul real.

abonare newsletter