Politică

Întâlnire între directorul general al Companiei de Apa Arieș şi Eugen Teodorovici

<p><img src="documente/stories/2013/03_martie/14/04-aries.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p><strong>Directorul general al Companiei de Apa Arieș (C.A.A.), Alexandru Sabau, s-a întâlnit miercuri, 13 martie 2013, la București, cu ministrul Eugen Teodorovici. Întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Europene (M.A.E.U.R.) din capitală.</strong></p>

 

În cursul întrevederii care a durat mai bine de o jumătate de oră, cei doi au discutat despre stadiul proiectului actual „Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii”. Ministrul Teodorovici l-a felicitat pe șeful Companiei de Apă Arieș pentru prima poziție ocupată în rândul operatorilor de apă din întreaga țară care au accesat finanțări europene pe fonduri de coeziune în programul 2007-2015.


De asemenea, ministrul Eugen Teodorovici a menționat gradul ridicat de absorbție al C.A.A. de 67, 45 %, cel mai ridicat dintre beneficiarii POS Mediu.

Directorul general al C.A.A. a declarat, în urma întâlnirii de la M.A.E.U.R., unul dintre cele mai importante ministere ale Guvernului Ponta II, având în vedere faptul că e singurul minister care aduce bani în țară, din exterior (fonduri europene), că: Un alt punct discutat a fost pasul doi al proiectului și anume „Extinderea și reabilitarea infrastructurii rețelelor de apa și canalizare în regiunea Turda – Câmpia Turzii, județ Cluj”, în 2014-2020, pas la care ministrul afacerilor europene ne-a asigurat de tot sprijinul, inclusiv printr-o vizită la fața locului, așa încât putem spera că aprobarea Bruxelles-ului să vina în cursul acestui an și nu în anul 2014. Toate acestea având în vedere ca suntem primul operator de apă care are pregătit deja Master Planul pentru pasul doi, 2014-2020”, a explicat directorul general Alexandru Sabău.


Proiectele din bani europeni, un beneficiu al comunității locale

Domnul ministru a subliniat, în finalul întrevederii, creșterea gradului de absorbție și faptul ca banii europeni, pe lângă crearea unei infrastructuri decente la nivel european, aduc și locuri de muncă în zonele în care se implementează proiectele finanțate de Comisia Europeană, știut fiind faptul ca oricine câștigă licitațiile pe pachetele proiectului din pasul doi va lucra cu forță de muncă din zona și nu adusă de la zeci/sute de kilometri distanță.

abonare newsletter