Politică

Uioreanu către Ministrul Finanţelor: Nu putem nici măcar să vă găsim la telefon

<p><strong><img src="documente/stories/03_martie/09_ziua/horea uioreanu.jpg" border="0" width="387" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderii liberali din teritoriu l-au criticat, joi, în şedinţa Biroului Permanent al partidului pe ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu şi i-au reproşat lipsa de comunicare în ceea ce priveşte deciziile Guvernului referitoare la administraţia publică locală, în special direcţionarea banilor pentru proiectele angajate de Consiliile Judeţene, potrivit Hotnews. </strong></p>

 


Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, i-a reproşat lui Chiţoiu, potrivit unor surse din PNL citate de Hotnews, că „nu există nici o comunicare, in timp ce PSD este în directă legatură cu liderii lor din administraţia locală, noi nici măcar nu putem să vă găsim la telefon”.

Premierul Victor Ponta susţine că dacă ar fi alţi miniştri decât Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea care să gestioneze finanţele şi bugetul nu vor fi mai mulţi bani şi chiar şi banii care există ar fi administraţi mai prost.

Primul ministru a precizat vineri seara la RTV că înţelege nemulţumirile exprimate de unii aleşi locali din teritoriu pe tema banilor alocaţi, dar se străduieşte ca împreună cu cei doi miniştri să facă faţă pe cât se poate la toate solicitările.

„Şi domnul Chiţoiu şi domnul Voinea tot ceea ce au transmis mai (departe) au făcut-o cu mandatul, cu aprobarea mea ca prim-ministru şi deci practic au amândoi sprijinul meu total. Suntem la guvernare şi prin efortul foarte mare făcut de colegii noştri aleşi locali, dar până la urmă numirea miniştrilor, funcţiile sunt împărţite în cadrul USL între PNL şi PSD, dar numirea miniştrilor, conform acordului USL, este responsabilitatea mea şi dacă eu am nemulţumiri faţă de vreunul din miniştri, o să spun. Dar şi domnul Chiţoiu şi domnul Voinea cred că până în această zi au făcut tot ceea ce se putea face. Şi să mai spun încă un lucru pe care îl spun mereu colegilor mei, să nu credeţi că dacă e alt ministru în locul lui Chiţoiu sau Voinea o să fie mai mulţi bani. S-ar putea să fie mai prost administraţi”, a declarat Ponta.

Şi preşedintele CJ Constanţa, social-democratul Nicuşor Constantinescu, şi-a exprimat joi nemulţumirea faţă de o circulară despre care a spus că a fost transmisă de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, prin care se cere achitarea cu prioritate a arieratelor cu bani de la programele de dezvoltare locală şi a proiectelor care necesită cofinanţare locală. Nicuşor Constantinescu a declarat pentru Agerpres că nu este pentru prima dată când face apel să se aplice principiile din programul de guvernare cu care USL a câştigat alegerile parlamentare şi în baza căruia a fost învestit actualul guvern.

abonare newsletter