Politică

Emil Boc: Opoziţia unor ţări privind intrarea României în Schengen este rezultatul atitudinii guvernului

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/06/emil boc m 1-109.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul premier Emil Boc consideră că opoziţia unor ţări europene în ceea ce priveşte intrarea României în spaţiul Schengen ar fi determinată de atitudinea guvernului USL. </strong></p>

 


El a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că guvernul actual a ignorat raportul MCV.

“Este produsul sfidării europene de către USL. Încă din vară, USL a început dimensiunea de sfidare a statului de drept din România, ea s-a adâncit prin ignorarea raportului MCV din ianuarie, care dacă era pus în aplicare mai aveam o şansă de a obţine un termen de intrare în Schengen, dar guvernarea USL pur şi simplu a ignorat. Sunt întrebări de bun simţ, care nu merită foarte multă analiză: în ce ţară Schengen mai există miniştri penali în guvern?; în ce ţară Schengen mai există un prim ministru acuzat de plagiat?; în ce ţară Schengen ai peste 20 de parlamentari penali sau în situaţie de incompatibilitate? Daţi-ne o singură ţară de acest fel şi atunci vom spune că pe bună dreptate Europa are ceva cu noi”, a spus Emil Boc.


Potrivit fostului premier, rezolvarea problemei ţine de guvernanţi.

”Noi avem o problemă cu noi, că nu reuşim să ne ridicăm la standardele clubului în care vrem să intrăm. Iar pentru asta guvernanţii sunt exclusiv vinovaţi că nu au pus în aplicare raportul MCV”, a opinat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter