Politică

Băsescu: România are ca obiectiv major intrarea în zona Schengen

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/04/03-basescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, luni, într-o declaraţie de presă de la Palatul Cotroceni, că "mutarea frontierei UE pe frontiera noastră de nord şi de sud-vest" este extrem de importantă şi a salutat ultima declaraţie a primului ministru legată de Consiliul JAI.

DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI:

- Nu numai pentru cei care privesc la televizor, dar chiar şi pentru presă şi pentru unii analişti.


- Trăim în lumi paralele. Două elemente sunt fundamentale pentru intrarea în Uniunea Europeană: intrarea în Schengen şi moneda europeană. Sunt obligaţii asumate de noi.

- Din 2007, România a avut o politică de integrare în UE.


- România a avut iniţiativa unor solicitări extrem de argumentate, care au fost susţinute de Germania.

- A fost tema uniunii bancare care a fost concepută pentru statele din zona euro. România a fost atunci extrem de vehementă şi a cerut să fie şi ea parte a Uniunii bancare.


- Vă aduc aminte că a fost tratatul fiscal, care a fost iniţial destinat tot statelor din zona euro. România a fost la fel de activă ca statele din zona non-euro să ratifice tratatul fiscal.

- Poziţia pe care o susţin fără rezerve, şi mă bucură declaraţia primului ministru: România are ca obiectiv major intrarea în zona Schengen. Nu mă refer că aceasta e o prioritate doar din punct de vedere economic. Este esenţială intrarea în zona Schengen şi din punct de vedere economic şi din punct de vedere politic.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter