Politică

Boc: Nu putea opoziţia să ia măsurile în locul Guvernului; nu opoziţia e vinovată pentru Schengen

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/03/boc pdl.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul premier Emil Boc a declarat că nu poate fi acuzată opoziţia pentru ce nu a făcut puterea în legătură cu spaţiul Schengen şi că îndemnul premierului Victor Ponta adresat preşedintelui Băsescu de a tăcea „este o declaraţie care acoperă toată incompetenţa guvernării USL". </strong></p>

Emil Boc a fost întrebat, duminică, despre afirmaţiile guvernanţilor USL potrivit cărora PDL nu a fost solidar cu demersurile Ministerului de Externe în ce priveşte aderarea la Schengen. „E o mare tâmpenie şi o prostie. În primul rând, ei sunt la guvernare şi aveau un raport MCV pe care l-au sfidat şi, în loc să se pună în acord cu UE şi să vadă acolo ce se poate face, erau două chestiuni de bun simţ: să nu ai superimunitate pentru palamentari, să nu ai miniştri penali în guvern, să nu ai conflicte de interese la nivelul guvernanţilor. Ei practic ce au făcut? Le-au sfidat pe toate acestea spunând că suntem noi mai tari ca Europa. Europa nu ne tolerează asemenea comportamente pe care le are USL”, a spus Boc .


El a arătat că PDL din opoziţie nu putea să ia măsurile în locul Guvernului.

„Ce-aţi fi vrut, noi din opoziţie să luăm măsurile în locul Guvernului? Guvernul e cel care trebuie să promoveze măsurile necesare legislative şi politice pentru a putea accede în Schengen. Că doar nu noi am pus miniştri penali în guvern, nu noi am creat superimunitate. Nu poţi să acuzi opoziţia pentru ceea ce nu a făcut puterea, hai să fim serioşi!”, a mai spus Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter