Politică

Alegeri „cu scântei“ la PNL Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/28/uioreanu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Organizaţia PNL Cluj-Napoca este sub interimat de mai bine de doi ani.

Voci din PNL au susţinut, în repetate rânduri că aceasta a fost doar o masă de manevră de care unii dintre liberali s-au folosit, pentru a obţine putere. Însă, în urma alegerilor din 2 martie, PNL Cluj-Napoca va avea în sfârşit un lider. Cei trei liberali care şi-au depus joi candidaturile, pentru şefia organizaţiei municipale a PNL sunt consilierul judeţean Ioan Petran, susţinut de tabăra Uioreanu, deputatul Adrian Oros- susţinut de tabăra Nicoară- şi Andrei Maxim, mai puţin cunoscut opiniei publice şi chiar colegilor săi de partid.


Cu doar o zi înainte de alegerile interne însă, se încing şi spiritele între liberalii clujeni. Deşi iniţial anunţase că va candida pentru funcţia de lider al PNL Cluj-Napoca, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a decis, ca la alegerile interne din 2 martie să îl susţină pe consilierul judeţean Ioan Petran. „Nu m-am răzgândit, ci nu mi-am depus candidatura, îl voi susţine pe Ioan Petran. Sunt vicepreşedinte al PNL acum şi am şi alte atribuţii, dar organizaţia municipală este o echipă“, a spus Uioreanu. Recent, acesta a renunţat şi la funcţiile pe care le deţinea în organizaţia judeţeană a partidului. Săptămâna trecută, Uioreanu a fost ales vicepreşedinte al PNL, la nivel naţional.

Susţinătorii lui Uioreanu, rămaşi „în ceaţă“

Unul dintre susţinătorii lui Horea Uioreanu, consilierul judeţean, Mihai Szeplekan, se declară dezamăgit de atitudinea politică a acestuia, pe care o consideră o „eroare politică“. De altfel numele lui Szeplekan a fost vehiculat, iniţial, printre posiblii candidaţi la şefia organizaţiei municipale a PNL. „Am spus că dacă Horea Uioreanu îşi va depune candidatura, îl voi susţine necondiţionat, dar am mai spus şi că până nu văd că îşi depune candidatura în scris, conform statutului, cu ochii mei, nu cred. Ceea ce a făcut el, şi anume că a ieşit în public şi şi-a anunţat candidatura, şi nu s-a consultat cu oamenii, pentru faptul că acum se retrage şi a anunţat că va susţine un alt candidat, pentru asta îmi rezerv dreptul de a nu mai crede în omul politic Horea Uioreanu. Pot să trag de aici şi concluzia că nici în momentul în care am fost desemnat candidat la Colegiul 5, Camera deputaţilor, nu m-a susţinut în totalitate. Nu ştiu de ce a făcut asta, nici nu mă interesează. Sunt dezamăgit, nu cred că e loc de glume şi suspans politic, a fost o eroare politică atitudinea lui. Trebuie să aibă coloană şi caracter. Nu este permis aşa ceva, la nivelul lui, de preşedinte de Consiliu Judeţean. Nu este un atac la persoană, personal îl consider prieten, aceasta este o opinie politică“, a declarat Szeplekan, pentru Monitorul de Cluj.


Susţinere pentru Ioan Petran

Întrebat pe cine va susţine în cursa pentru şefia PNL Cluj-Napoca, la alegerile de sâmbătă, Szeplekan a precizat că va rămâne fidel echipei cu care a lucrat. „Îl susţin pe Ioan Petran pentru funcţia de preşedinte al PNL Cluj-Napoca pentru că mi-am dat cuvântul şi sunt un om de caracter. Iar dacă Petran va ieşi preşedinte, atunci acesta va fi meritul unei întregi echipe, mai ales a unei echipe de tineri şi nu va fi meritul unui singur om“, a mai spus Szeplekan.



Citeşte şi:

Horea Uioreanu şi-a anunţat CANDIDATURA pentru ŞEFIA PNL Cluj-Napoca. VREA să câştige PRIMĂRIA în 2016


INTERVIU Mihai Szeplekan: Liberalii clujeni se pregătesc de alegeri la municipiu


abonare newsletter