Politică

Aeroportul Cluj-Napoca, izolat de ministrul Transporturilor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/28/alin tise m 3-1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu a decis strategia Tarom privind zborurile internaţionale pentru acest an, iar Clujul a fost izolat din nou, atrage atenţia senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe. </strong></p>

 


Chiar dacă are cea mai proastă pistă din ţară, Iaşiul va avea se pare, cele mai multe zboruri. Cel puţin asta a decis Fenechiu - ministrul Transporturilor, care este, de altfel, din Iaşi - în strategia Tarom privind zborurile internaţionale. Cluj-Napoca rămâne cu un singur zbor extern, mai exact Cluj-Napoca- Viena.

„Cluj-Napoca va rămâne cu acest zbor extern. Aceasta în condiţiile în care Iaşiul are cea mai proastă pistă din ţară şi va beneficia de curse noi către Roma, Londra, Torino, Bologna. Iar Aeroportul Cluj va pierde zboruri, şi deci va pierde bani. La baza deciziei ministrului Transporturilor nu stă niciun studiu, a fost o decizie politică. Noul nod intercontinental al României va fi astfel aeroportul de la Iaşi, care are cea mai proastă pistă din ţară. Solicităm celor de la USL să nu falimenteze Aeroportul Cluj pentru că acesta a fost construit din banii clujenilor“, a declarat Alin Tişe. Senatorul clujean a mai explicat faptul că mutarea rutelor internaţionale acolo unde nu există pasageri înseamnă subvenţii mai mari de la stat pentru companie, pentru a se acoperi pierderile. „Această politică poate duce la falimentarea aeroportului sau va duce la acoperirea găurilor cu bani de la Consiliul Judeţean, adică din buzunarul clujenilor, în condiţiile în care s-au investit 150 de milioane de euro în aeroportul de la Cluj“, a mai spus Tişe.

abonare newsletter