Politică

Băsescu nu se vede ieșit la pensie

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/traian basescu emil boc m 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, la Viena, la o întâlnire cu români din Austria, că nu poate fi pensionar după ce termină mandatul de la Palatul Cotroceni şi că o să rămână activ în viaţa politică, deşi nu îi este clar acum sub ce formă.

„Dar recunosc, la un moment dat am spus după ce îmi termin mandatul, nu mă mai interesează, vreau să fiu un om liber, nu vreau să mai aud de politică, de nimic. Ei, cred că a fost cam precum cea cu «demisionez în cinci minute». Am avut vreo trei zile în care am stat degeaba şi nu îmi găseam locul şi mă întrebam într-adevăr ce aş face dacă nu aş mai avea nimic de făcut. Deci, cred că o să rămân activ în viaţa politică, în viaţa publică, nu mi-e clar cum, pentru că am mai multe variante, dar sigur o să rămân. (...) Oricum, am ajuns la concluzia că nu pot fi pensionar”, a spus Băsescu.


El a adăugat că, după ce îşi va încheia mandatul şi va preda cheile seifurilor cu documente de la Palatul Cotroceni, va pleca împreună cu soţia sa într-o vacanţă de două-trei săptămâni în care să fie sigur că nu va fi sunat de nimeni.

„Ştiţi că un preşedinte al României, dacă vă uitaţi în Constituţie, nu are prevăzut concediu. De asta, orice ai face, te rupi două-trei zile, trebuie să stai cu toate sistemele de comunicaţii în alertă şi cu sistemele de securitate pe lângă tine şi cu posibilitatea să semnezi oricând un decret, o hârtie, să aprobi un document şi aşa mai departe. Deci, mi-aş dori trei săptămâni în care să ştiu că nu am obligaţii faţă de stat, şi pe urmă o să vedem ce o să fac”, a mai spus Băsescu.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 14 februarie, la B1Tv, că a spus că nu se mai întoarce în PDL în 2014 la finalul mandatului de şef al statului, însă a adăugat, râzând: „Dar am mai spus eu şi că demisionez în cinci minute”.

Preşedintele Băsescu a afirmat în 2012 că după terminarea mandatului şi-ar dori să nu mai revină în politică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter