Politică

Băsescu: România este o ţară stabilă, există un acord instituţional între mine şi Guvern

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/tb m10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu i-a asigurat miercuri pe oamenii de afaceri austrieci că România este o ţară stabilă din punctul de vedere politic, subliniind faptul că Executivul are o majoritate de aproape 70% în Parlament iar între el şi Guvern există un acord instituţional. </strong></p>

"Cea mai mare întrebare a mediului de afaceri din Austria cu privire la România este despre stabilitate. Răspunsul este sută la sută corect 'da, România este o ţară stabilă'. Pe de o parte, Guvernul are o largă majoritate în Parlament, aproape de 70%, iar între mine şi Guvern există un acord instituţional, consolidând obiectivele cooperării noastre. Cu alte cuvinte, nu există niciun risc cu privire la instabilitate politică", a declarat Traian Băsescu la întâlnirea avută la Viena cu reprezentanţi ai mediului de afaceri austriac.

Preşedintele a punctat şi câteva elemente ale situaţiei economice din România. El a afirmat că, după situaţia din 2010, România a reuşit să se reechilibreze din punctul de vedere economic, amintind totodată că în 2011 a avut o creştere economică de peste 2% şi susţinând că aşteptările "cele mai pesimiste" pentru anul acesta vizează o creştere în jur de 1,5%.

"Dacă vom reuşi să absorbim fondurile UE, cu siguranţă creşterea noastră va fi de departe mai mare de 1,5%, dar uitându-ne la trecutul nostru privind absorbţia, pentru moment prefer să spun că vom avea 1,5% creştere anul acesta", a spus Băsescu.

El le-a mărturisit oamenilor de afaceri austrieci că în urma discuţiilor avute anterior cu omologul său din Austria şi-a dat seama că întâlnirea cu ei a fost "inspirată".

Ultimele Stiri
abonare newsletter