Politică

Elena Udrea vrea „un nou PDL, pentru o nouă Românie“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/desc 02-28.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elena Udrea a dat startul cursei pentru şefia PDL, miercuri, chiar de la Cluj, cu moţiunea intitulată „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie". La lansarea programului acesteia au participat lideri şi reprezentanţi ai PDL Cluj, dar şi din alte judeţe. </strong></p>

 


De altfel, programul Elenei Udrea se bucură de sprijin de la Cluj. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat miercuri, că o susţine pe Elena Udrea pentru funcţia de lider al partidului, pentru că îi cunoaşte „tenacitatea şi capacitatea organizatorică“. Fostul ministru al Turismului a menţionat, la rândul său, că şi-a dorit să fie alături de Emil Boc şi echipa de la Cluj, în lansarea moţiunii cu care candidează. Tot miercuri, actualul lider al PDL, Vasile Blaga a declarat că respectă decizia lui Emil Boc de a o susţine pentru şefia partidului pe Elena Udrea, susţinând că el are numai „gânduri bune faţă de cei care i-au fost şefi de partid“.

Udrea: „Clujul este un bastion al PDL“

În deschiderea discursului cu care şi-a lansat candidatura la şefia PDL, Elena Udrea a precizat că dacă Emil Boc ar fi intrat în cursa pentru conducerea partidului, l-ar fi susţinut pe acesta şi nu ar mai fi candidat ea. Întrebată cum vede PDL pe viitor, ea a răspuns că vede un partid „energic şi capabil să câştige în 2016 alegerile parlamentare, un partid care să îşi recâştige electoratul“. În opinia lui Udrea, România închide în 2014 un ciclu politic de 10 ani şi o etapă în care PDL a fost „motorul politic major“ al unor transformări care au schimbat ţara. „În aceşti 10 ani de zile societatea românească s-a schimbat iar întrebarea la care vreau să dăm răspuns este: poate PDL să susţină, poate să pună în dezbaterea societăţii româneşti idei noi care deschid şi susţin un nou ciclu, pentru următorii 10 ani ? Noul PDL are toate resursele pentru a realiza acest obiectiv însă primul pas este ca partidul să se reconecteze cu românii de pe o bază nouă de dialog, pentru ca împreună cu ei şi pornind de la ceea ce românii aşteaptă, să realizeze un proiect pentru o nouă Românie“, a spus Elena Udrea în moţiunea lansată miercuri, la Cluj.


De asemenea, potrivit democrat liberalei, PDL are nevoie să fie însufleţit, are nevoie de energie. „Viitorul PDL vine din convingerea românilor că avem un proiect pentru o nouă Românie. Drumul înainte al Noului PDL depinde de răspunsul la dorinţa românilor de a vedea o nouă generaţie politică; depinde de răspunsul la solicitarea lor de a trăi real într-o Românie europeană, ca cetăţeni europeni într-un stat modern, cu o economie puternică care produce oportunităţi şi bunăstare; depinde de răspunsul la solicitările acestui segment de electorat de 30, 40 de ani care acum împinge România înainte, care a fost alături de noi şi care aşteaptă de la noi un semnal real că suntem deschişi să ne asumăm, alături de ei, un drum înainte“, a mai susţinut Udrea.

Udrea se luptă cu Blaga şi Macovei

Elena Udrea se va lupta pentru şefia PDL cu actualul lider al PDL, Vasile Blaga şi cu europarlamentarul Monica Macovei. Blaga va intra oficial în cursa pentru un nou mandat de preşedinte al PDL, joi, când va întregistra moţiunea: „România Dreaptă. PDL- Politica, dincolo de lozinci". Cel puţin din punctul de vedere al semnăturilor strânse de cei doi, actualul lider democrat-liberal beneficiază de un important avantaj în faţa contracandidatei sale, scrie rtv.net. Despre acest avantaj vorbesc, de altfel, şi analiştii politici şi sociologii. Cea de-a treia moţiune pentru şefia partidului se intitulează „Reformiştii“ şi este semnată de Monica Macovei, Cristi Preda, Sever Voinescu şi Adrian Papahagi. Vă reamintim, Convenţia PDL va avea loc în 23 martie.


 


 


Citeşte şi:

Elena Udrea şi-a lansat, la Cluj, moţiunea „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie"


 


Ultimele Stiri
abonare newsletter