Politică

Democrat liberalii se pregătesc de alegeri

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/elena-udrea.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elena Udrea dă startul, astăzi, de la Cluj, cu moţiunea intitulată „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie". </strong></p>

Mai este mai puţin de o lună până la alegerile din PDL, iar principalii candidaţi la şefia partidului îşi lansează, începând din această săptămână, moţiunile. Cea care dă startul este Elena Udrea, care astăzi prezintă, la Cluj, moţiunea „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie".


Programul Elenei Udrea se bucură de sprijin de la Cluj. Astăzi, fostul lider al PDL, Emil Boc a declarat că o susţine pe aceasta pentru funcţia de lider al partidului, în timp ce pe Monica Macovei o vede drept candidatul potrivit pentru preşedinţia România.

Vasile Blaga va intra oficial în cursa pentru un nou mandat de preşedinte al PDL, joi, când va întregistra moţiunea: „România Dreaptă. PDL- Politica, dincolo de lozinci". Cel puţin din punctul de vedere al semnăturilor strânse de cei doi, actualul lider democrat-liberal beneficiază de un important avantaj în faţa contracandidatei sale, scrie rtv.net. Despre acest avantaj vorbesc, de altfel, şi analiştii politici şi sociologii.


Cea de-a treia moţiune pentru şefia partidului se intitulează „Reformiştii“ şi este semnată de Monica Macovei, Cristi Preda, Sever Voinescu şi Adrian Papahagi.

Vă reamintim, preşedintele PDL va fi stabilit în data de 23 martie în urma votului  celor 5000 de delegaţi ai partidului. Potrivit rtv.net, cel mai mare număr de delegaţi va aparţine Organizaţiei Bucureşti, care se va prezenta la Convenţia Naţională cu 504 membri cu drept de vot. Un număr de peste 200 de delegaţi vor reveni organizaţiilor Timiş, Suceava, Alba, Arad, Cluj şi Prahova, în timp ce judeţe precum Harghita şi Covasna vor avea mai puţin de 50 de delegaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter