Politică

Boc vrea FEMEI la Putere: Pe Macovei la Preşedinţie şi pe Udrea şefă la PDL

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/emil-boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Emil Boc a declarat că o vede pe Monica Macovei candidatul potrivit pentru preşedinţia România</strong>.</p>

El a mai spus că principalele atuuri ale Monicăi Macovei sunt tenacitatea şi perseverenţa.

Pe de altă parte, Emil Boc a mai spus că o susţine pe Elena Udrea pentru funcţia de preşedinte al PDL.


Pe lângă faptul că le susţine pe Elena Udrea şi Monica Macovei, fostul premier, Emil Boc a subliniat că ar fi binevenită şi o a patra candidatură la şefia PDL. „Eu cred că e binevenită candidatura doamnei Macovei, după cum cred eu, ar fi binevenită şi o patra candidatură în competiţia pentru preşedinţia PDL pentru că atunci când ai 5.000 de membri PDL la o convenţie e bine să aibă alternative, e bine să poată decide în cunoştinţă de cauză pe cine văd în funcţia partidului pentru următorii patru ani”, a afirmat Boc.

Cum explică Boc susţinerea Elenei Udrea la conducerea PDL

Fostul prim-ministru a scos în evidenţă care sunt obiectivele pe care ar trebui să le realizeze viitorul preşedinte al PDL, unul dintre acestea fiind readucerea partidului la guvernare, în 2016 şi crearea unei opoziţii „la baionetă” cu actualul Guvern. „Din punctul meu de vedere, voi susţine acel candidat care va realiza următoarele obiective: în primul rând, să ducă partidul la guvernare în 2016 şi ca principal partid de guvernare, în al doilea rând, să realizeze o opoziţie de fier, dură, la baionetă, cu actualul Guvern Ponta, în al treilea rând, să conserve electoratul de dreapta PDL şi să atragă în continuare electorat de dreapta şi, în acelaşi timp, să păstreze electoratul pe care preşedintele Traian Băsescu îl are pentru că există o suprapunere de electorat între PDL şi Traian Băsescu şi din punctul meu de vedere orice rupere a parteneriatului nu ar fi decât în dezavantajul PDL-ului. Din acest punct de vedere o susţin pe Elena Udrea la preşedinţia partidului şi Monica Macovei ar fi un candidat excepţional la preşedinţia României în 2014”, a comentat Emil Boc.


Monica Macovei, candidatul potrivit – o opinie personală

Fostul premier a adăugat că Monica Macovei mai trebuie să îşi consolideze poziţia în partid înainte de a candida la preşedinţie. „E părerea mea pe care am exprimat-o, n-am discutat-o cu nimeni. Cred că Monica Macovei ar fi un candidat redutabil la preşedinţia României. Mai are nevoie să îşi consolideze poziţia în partid pentru că fiind parlamentar european a avut mai puţine tangenţe cu filialele”, a conchis Boc.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter