Politică

Mona Pivniceru vrea ca procurorul general al României să fie un procuror clujean REPETENT la DREPT PENAL

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/25/pivniceru.jpg" border="0" width="450" height="257" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a batut palma cu procurorul Florin Magyar, pe care îl vrea procuror general al României. Potrivit cotidianului România Liberă, Florin Magyar este procuror general al Parchetului Curţii de Apel Cluj. El a început Facultatea de Drept la fără frecvenţă şi a fost repetent la drept penal la profesorul Matei Basarab. </strong></p>

 


Potrivit presei, Magyar ar apărea în interceptări telefonice din care ar rezulta că i-ar fi promis protecţie prietenului său, controversatul  Ioan Oţel (fost comisar, şef serviciu în Poliţia Cluj, apoi jurnalist, director de trust de presă ) inculpat în dosarul "Gazeta". Ioan Oţel ar fi fost obligat să părăsească Poliţia după un scandal declanşat în jurul unui dosar sexual, supranumit "Moonlight".

Magyar este şi cumnatul şefului PDL Cluj, Daniel Buda. Jurnaliştii de la România Liberă mai notează că nici Magyar, nici Buda, nici Pivniceru n-au răspuns la telefon pentru a-şi expune punctele de vedere. Magyar nu s-a remarcat cu nici un rechizitoriu notabil.


Potrivit declaraţiei de avere din 2011 (cea mai "recentă", preluată de pe pagina CSM), Magyar are în conturi circa 81.000 de lei, 14.500 de dolari şi circa 14.700 euro, un spaţiu comercial ( împreună cu o altă persoană) şi două apartamente unul în Cluj şi altul în Oradea (deţinute împreună cu soţia), un Ford Focus. Din chirii a declarat venituri anuale de 2250 euro. Salariul său anual de procuror general este de peste 144.000 lei, iar soţia sa a încasat pe anul 2011 de 11.441 lei. În declaraţia de interese nu a făcut nicio menţiune.

Este a doua rundă de alegeri pentru funcţiile de procuror general al României şi de şef DNA. În prima rundă, ministrul Mona Pivniceru a organizat o selecţie lipsită total de transparenţă. Atunci, din nouă procurori înscrişi pentru selecţie, Pivniceru i-a propus pe Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general şi pe Ioan Irimie pentru şef DNA. La audierile de la CSM a celor doi cei doi au demonstrat că nu cunosc legislaţia şi instituţiile europene, că n-au făcut dosare penale. CSM nu a avizat propunerile ministrului, iar preşedintele ţării şi-a însuşit motivele CSM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter