Politică

Convenţia PDL din 23 martie, „bătută în cuie“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/24/pdl.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />La sfârşitul acestei săptămâni, democrat-liberalii s-au reunit, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare şi au stabilit ca data Convenţiei să rămână 23 martie.

Majoritatea discursurilor din cadrul întrunirii democrat liberalilor de ieri au fost legate de nevoia de reformare a partidului şi de revitalizarea conducerii acestuia. De altfel, duminică, după Consiliul de Coordonare al PDL, şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia partidului şi europarlamentarul Monica Macovei. Aceasta va intra astfel, în lupta pentru conducerea partidului alături de Vasile Blaga şi Elena Udrea.


Moţiunea pe care o propune Macovei, alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi şi clujeanul Adrian Papahagi se numeşte „Reformiştii”. „Vrem un PDL reformat. Vrem o conducere nouă, puternică. Ne adresăm clasei de mijloc. Vrem ca valorile să nu fie doar lozinci. Credem în dreptate, în lege, în adevăr, dar şi în solidaritate. Vrem să fim credibili, nu să rostim doar lozinci. Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică din România. PDL trebuie să meargă înainte, nu să stagneze sau să dea înapoi. (...) Stânga doar goleşte visteria ţării“, a spus Monica Macovei.

Emil Boc nu candidează, dar este aplaudat la scenă deschisă

În schimb, fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a reiterat în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare, că nu va candida pentru o funcţie în structura de conducere a partidului, în timp ce europarlamentarul democrat-liberal Elena Băsescu a precizat că o va susţine pe Elena Udrea pentru şefia formaţiunii. Boc a fost însă aplaudat de democrat liberali, la Consiliul de sâmbătă. Mircea Hava i-a îndemnat pe colegii săi să îl aplaude pe „premierul PDL-ului”, moment în care toţi cei prezenţi la CNC s-au ridicat în picioare, aplaudându-l pe Boc. „Am spus foarte clar, răspicat şi fără echivoc: nu voi candida la funcţia de preşedinte al PDL. Nu voi candida la nicio funcţie la acest congres“, a precizat Emil Boc.


Citeşte şi:

Monica Macovei candidează la şefia PDL


Emil Boc, aplaudat la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL

Convenţia Naţională a PDL, la Romexpo, cu 5.000 de candidaţi

Ultimele Stiri
abonare newsletter