Politică

Băsescu: Decizia pe Schengen nu trebuie legată de MCV

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/22/traian basescu emil boc m 10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a primit vineri, la Cotroceni, o delegaţie condusă de preşedintele Senatului olandez, Fred de Graaf, reamintind că România şi-a îndeplinit angajamentele tehnice de securizare a frontierelor şi că decizia pe Schengen nu trebuie legată de considerente politice sau de MCV.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a ţinut să reamintească interlocutorilor săi faptul că România şi-a îndeplinit toate angajamentele tehnice legate de securizarea frontierelor şi că decizia privitoare la integrarea în spaţiul Schengen nu trebuie să fie legată de considerente politice sau de evaluările din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)", se arată într-un comunicat remis vineri seară.


În cadrul întrevederii, s-a discutat despre bunele relaţii economice dintre România şi Regatul Ţărilor de Jos, acesta fiind unul dintre cei mai importanţi investitori din economia românească.

Preşedintele Senatului din Olanda, Fred de Graaf, a declarat, vineri, după discuţia cu omologul Crin Antonescu, că pentru a fi parte a Tratatului Schengen, justiţia din România trebuie să fie la nivelul regulilor europene în domeniu.


Pe de altă parte, oficialul olandez a recunoscut că, din punct de vedere al criteriilor tehnice, România este pregătită pentru aderarea la Schengen. "Iar din punct de vedere tehnic, sunteţi pregătiţi, asta e sigur", a mai spus el.

Fred de Graaf este membru al partidului liberal VVD (Partidul pentru Libertate şi Democraţie), din care face parte şi premierul Mark Rutte. De Graaf efectuează în perioada 21-23 februarie o vizită la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui Senatului României, Crin Antonescu. El va mai avea vineri întâlniri cu membrii comisiilor de afaceri externe şi afaceri europene din Parlamentul României, cu preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter