Politică

Iulius Mall, UNDĂ VERDE pentru clădirea de 10 etaje

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/21/04-cimitir--consiliu local m 4.jpg" border="0" width="250" height="143" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii locali au aprobat joi planul urbanistic de detaliu pentru ansamblul de clădiri pentru birouri cu 10 etaje lângă Iulius Mall. </strong></p>

Înainte de a trece la vot, Emil Boc a declarat că nu îşi va da acordul pentru cele două imobile până când investitorul nu va reabilita zona din jurul lacului. „Nu se va realiza niciun fel de construcţie până când nu se va reabilita zona lacului. Dacă investitorul, pe banii lui, va amenaja zona, putem discuta, dacă nu, nu va avea sprijinul meu”, a spus primarul.


În şedinţa de Consiliu Local de astăzi a fost discutat un proiect de hotărâre privind construirea a două blocuri, de zece şi respectiv patru etaje de către Iulius Mall. Proiectul a fost adoptat cu un singur vot împotrivă.

Un grup de clujeni a venit la şedinţa de Consiliu Local de astăzi pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la construirea celor două imobile.


„Campania SOS Lacurile Gheorgheni, Asociația Ecologistă Floarea de Colț și Fundația Desire cerem neaprobarea proiectului de extindere Iulius Mall cu două clădiri pe malul lacului în lipsa unor dezbateri publice reale. Sesizăm manipulările existente în media locală și accentul disproporționat pus pe amenajarea lacului în condițiile în care proiectul face referire la construcția clădirilor de birouri. Ca alternativă, propunem folosirea spațiului de lângă lac ca zonă peisagistică și ca spațiu public cu acces pietonal general și gratuit, extinderea zonei amenajabile în interes public spre celelalte lacuri și legarea lor de preconizatul parc din Gheorgheni de 9 hectare, explicarea detaliată a motivelor pentru lipsa investițiilor în amenajarea zonei lacului în condițiile în care beneficiarul spațiului concesionat generos de autoritățile publice s-a angajat la construirea mall-ului să aloce fonduri pentru îmbunătățirea infrastructurii peisagistice și de petrecere a timpului liber”, a precizat Adrian Dohotaru, unul dintre protestatari.

În referatul de aprobare al celor două blocuri se arată: „Autorizarea executării construcţiilor va fi făcută după recepţionarea lucrărilor de amenajare a malurilor lacului, lucrări ce cad în sarcina investitorului SC Iulius Mall. Documentaţia a fost întocmită la comanda Iulius Mall pentru realizarea unui ansamblu de clădiri pentru comerţ şi servicii şi amenajarea malurilor lacului, pe o parte a terenului în suprafaţă de 80.944 mp, proprietatea Univers T. Prin Hotărârea din 27 martie 2012, Consiliul Judeţean Cluj, în calitate de acţionar unic la SC Univers T aprobă extinderea asocierii cu SC Iulius Mall în vederea construirii a două noi imobile cu destinaţia de birouri şi parcare, pe terenul ce face obiectul asocierii. Autorizarea executării construcţiilor va fi făcută după recepţionarea lucrărilor de amenajare a malurilor lacului. Accesul va fi făcut dinspre strada Al. Vaida Voiedov, pe relaţie de dreapta, dar şi dinspre aleea care face legătura cu complexul Iulius Mall”.


 


Citeşte şi:


Iulius nu va avea permisiunea să construiască blocurile de birouri până nu amenajează lacul


Ultimele Stiri
abonare newsletter