Politică

„BÂLBÂIELILE“ USL, pe „LISTA NEAGRĂ“ a lui Tişe

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/21/alin tise m 2.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lista neagră a guvernării USL, realizată de Tişe cuprinde mesaje care fac referire la minciunile şi promisiunile nerespectate ale Uniunii, faţă de clujeni precum: „0 lei pentru Spitalul Regional", „0 lei pentru centura ocolitoare a Clujului", „0 lei pentru Aeroportul Internaţional Cluj" şi  „0 lei pentru Autostrada Transilvania". </strong></p>

 


„Această listă va fi completată în fiecare zi cu măsurile pe care le-a luat USL împotriva clujenilor. Tot ceea ce va fi trecut pe această listă va fi cuprins ulterior într-o broşură care se va numi cartea neagră a guvernării USL. Sper totuşi ca această listă să aibă şi pete albe, să putem spune că USL a dat 10 bani pentru autostradă sau 5 bani pentru spital“, a spus senatorul democrat liberal.

USL „baronizează“ ţara

Alin Tişe sancţionează şi felul în care actuala Putere intenţionează să realizeze reorganizarea administrativă a ţării. Mai exact, senatorul PDL atrage atenţia asupra faptului că USL creează, prin reorganizarea administrativă un „super-baron“. „Prin aceste opt regiuni nu discutăm despre o performanţă administrativă. Dimpotrivă, se creează o supra-structură în loc să se diminueze birocraţia. USL va crea un super-baron regional. Ne vom trezi că centrul universitar al Clujului va fi la Sălaj, iar cel medical la Satu-Mare. USL propune transformarea actualelor ADR-uri în regiuni, iar prin asta, să nu fie deranjaţi baronii locali. Preşedintele regiunii va fi ales de preşedintele Consiliului Judeţean, dar nu va fi altceva decât o marionetă“, a spus Tişe. Astfel, democrat liberalul clujean propune „mai multe regiuni, mai compacte“ şi cu o populaţie în jur de trei milioane de oameni fiecare. Nu în ultimul rând, parlamentarul clujean a criticat USL şi pentru felul în care vrea să facă reorganizarea administrativă a României.


Pe de altă parte, a mai precizat Tişe, o „bâlbâială“ a actualei guvernări este şi recalcularea pensiilor. El a subliniat faptul că pensiile militarilor au fost mărite după o lege în vigoare, iar o eventuală recalculare ar duce de fapt, la scăderea pensiilor, ceea ce în final ar reprezenta un abuz.

 



Citeşte şi:

 


Tişe: „USL transformă regionalizarea în baronizare“

 



 

abonare newsletter