Politică

Boc: PDL a intrat în ERA post-Băsescu

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/21/emilbocprimarie1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul lider al PDL Emil Boc afirmă că direcţia pe care merge Vasile Blaga, candidat la şefia PDL, nu este una pe care să o încurajeze şi să o susţină, adăugând: "PDL a intrat în era post-Băsescu, dar asta nu înseamnă că trebuie să te dezici de foştii preşedinţi de partid şi să ai relaţii tensionate" </strong></p>

 


Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă îl susţine pe Vasile Blaga la şefia PDL, Emil Boc a răspuns că a fost surprins să vadă că acesta îşi orientează campania pentru funcţia de preşedinte pe două politici greşite.

"Am fost surprins să văd că actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, îşi orientează politica de campanie pentru funcţia de preşedinte pe două politici greşite, atacarea fostei guvernări a PDL şi foştilor preşedinţi de partid. Direcţia pe care a luat-o domnul Blaga, prin cele două ipoteze greşite, de a ataca fosta guvernare a PDL şi foştii preşedinţi ai partidului, nu este una pe care pot să o încurajez în acest moment şi pe care o pot susţine. PDL a intrat în era post-Băsescu, dar asta nu înseamnă că trebuie să te dezici de foştii preşedinţi de partid şi să ai relaţii tensionate. Succesul PDL a fost datorită faptului că am avut un parteneriat corect cu preşedintele partidului, care era Traian Băsescu, cu preşedintele României. Acest parteneriat al PDL, în interes public, cu preşedintele României a asigurat şi succesul partidului", a spus Boc.


Vinerea trecută, Emil Boc declara că Vasile Blaga greşeşte pentru că îşi concentrează atacul asupra fostului Guvern PDL şi a preşedintelui Traian Băsescu, "şi nu asupra adversarului politic real", adăugând că şeful statului nu este "adversarul PDL".

Declaraţia lui Boc venea după ce liderul PDL, Vasile Blaga, a răspuns criticilor preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa şi a partidului, spunând: "Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa".


"Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa, pentru că domnia sa (...) a fost de partea dreaptă şi noi de partea sa", a spus Vasile Blaga.

Blaga a afirmat că prin declaraţiile făcute preşedintele Traian Băsescu nu a lovit în el, ci în PDL.


Totodată, ca răspuns la criticile lui Traian Băsescu la adresa sa, Vasile Blaga a afirmat că vede că dintr-odată acesta şi-a reevaluat poziţia faţă de Victor Ponta şi Liviu Dragnea, adăugând că preşedintele "se pricepe foarte bine la reevaluări".

Ultimele Stiri
abonare newsletter