Politică

Boc: Autostrada Transilvania e abandonată! Ne vom îndrepta spre Vest

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/21/emil boc m 3.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul premier Emil Boc a afirmat că în acest moment Autostrada Transilvania este abandonată de actualul Guvern, deşi are calea deschisă spre finanţare din fonduri europene pentru lucrările la Autostradă.

Boc a declarat că neincluderea Autostrăzii Transilvania în programul de finanţare pe fonduri europene este o ofensă la adresa Transilvaniei. „Autostrada Transilvania este practic abandonată. Faptul că Autostrada Transilvania nu este prinsă acum în programul de finanţare pe fondurile europene este o eroare şi o ofensă la adresa Transilvaniei şi o spun cu maximă responsabilitate”, a comentat fostul premier. El a adăugat că în perioada când a condus Guvernul a reuşit să găsească soluţia pentru realizarea lucrărilor la Autostradă din fonduri europene. „Am reuşit atunci când am renegociat contractul cu Bechtel să găsim deschiderea la nivelul Uniunii Europene pentru a fi finanţată Autostrada Transilvania din fonduri europene pentru că a fost un mesaj foarte clar: închideţi discuţia cu Bechtel şi aveţi calea deschisă spre finanţare din fonduri europene. Astăzi nu mai este nici un fel de barieră ca Autostrada Transilvania să fie finanţară din fonduri europene”, a explicat Emil Boc.


Dacă Transilvania nu va fi legată la Coridorul 4 ne vom îndrepta spre Vest

Fostul prim-ministru a subliniat că este necesară şi de bun simţ legarea Autostrăzii Transilvania la Coridorul 4, în caz contrar locuitorii din Transilvania se vor îndrepta mai mult spre Vest decât spre Bucureşti. „Conectarea autostrăzii la coridorul 4 care înseamnă 60 de km este o chestiune de bun simţ pentru ca şi clujenii şi alţi ardeleni să ajungă la Bucureşti mai repede decât la Budapesta. Dacă nu se doreşte acest lucru, să se spună, dar dacă nu se face această legătură de la Câmpia Turzii la Sebeş, practic şi noi vom fi nevoiţi să ne îndreptăm mai mult spre Vest decât spre Bucureşti dacă dorim să mergem într-o capitală cu maşina”, a explicat Boc.

Transilvania a ajuns Cenuşăreasa Guvernului Ponta

În contextul lipsei de finanţare pentru Autostrada Transilvania, primarul municipiului Cluj-Napoca a mai spus că „Transilvania devine Cenuşăreasa Guvernului Ponta din toate punctele de vedere: a susţinerii financiare, a susţinerii investiţiilor, a sumelor pe care se aduc pe diferite componente din Transilvania”.


Potrivit lui Emil Boc, astăzi, Transilvania ca regiune, primeşte cu mult sub nivelul contribuţiei pe care o are la bugetul public naţional, iar Guvernul ar trebui să fie mult mai receptiv şi mai atent. „Ar trebui să vă uitaţi la sumele defalcate ale bugetului şi să vedeţi sumele acordate Transilvaniei în comparaţie cu contribuţia pe care o are la bugetul naţional”, a conchis fostul premier.

 



 

Citeşte şi:


Victor Ponta: Autostrada Transilvania nu poate fi finanţată doar de la bugetul de stat

 



abonare newsletter