Politică

Oficial, de AZI Klaus Iohannis este MEMBRU PNL

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/20/primarul-klaus-iohannis1.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat că începând de miercuri este membru al Partidului Naţional Liberal. </strong></p>

 


El a precizat, într-o conferinţă de presă comună cu liderul PNL, Crin Antonescu, că a luat această hotărâre în urma invitaţiei acestuia.

"Această invitaţie m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi", a spus Iohannis.


Potrivit preşedintelui PNL, Iohannis este o personalitate deosebită care se alătură partidului.

''Este un moment important pentru PNL. Am lansat o invitaţie insistentă de mai multă vreme unui om care a dovedit că şi în România performanţa constantă este posibilă. O personalitate deosebită se alătură PNL'', a adăugat Antonescu.


Klaus Iohannis, a explicat că nu trebuie să renunţe la mandatul său prin înscrierea în PNL, deoarece Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) din partea căruia a candidat la alegerile locale este o organizaţie şi nu un partid politic.

Iohannis a spus, într-o conferinţă de presă, că din acest motiv că nu se află în situaţie de incompatibilitate. 
''FDGR nu este partid politic. Nu voi fi în situaţia de incompatibilitate'', a punctat edilul Sibiului. 
El a adăugat că, în situaţia în care ar candida şi va fi ales într-o funcţie de conducere în PNL, atunci ar putea fi o problemă având în vedere că deţine funcţia de preşedinte al FDGR.



Citeşte şi:


UPDATE Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se va alătura PNL

Ponta despre trecerea lui Iohannis la PNL: Dacă se confirmă ar fi un mare câştig pentru PNL şi USL


Ultimele Stiri
abonare newsletter