Politică

Războiul Udrea-Blaga ajunge la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/udrea.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Convenţia PDL se apropie, iar unii democrat liberali au decis deja pe cine vor susţine la şefia partidului. </strong></p>

Marţi, fostul deputat şi totodată, vicepreşedinte al PDL Cluj, Petru Călian, a declarat că o va sprijini, la şefia partidului, pe Elena Udrea. Aceasta pentru că, printre altele, actuala conducere centrală a uitat de cei care nu au mai câştigat un mandat la alegerile parlamentare din decembrie.


Mai mult, Petru Călian le-a cerut colegilor săi de partid din Ardeal să facă acelaşi lucru. În opinia fostului deputat, Udrea face parte din echipa tânără a politicienilor români, şi este unul dintre cei care ar putea „să le facă faţă“ cu succes liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu. „Am fost vicelider al grupului PDL de parlamentari şi am lucrat cu mulţi oameni valoroşi, care însă au fost puşi deoparte. Pentru mine a fost un motiv de bucurie faptul că doamna Udrea şi-a anunţat candidatura. Este unul dintre acei democrat liberali care nu au uitat de parlamentarii ce nu au mai câştigat un mandat, a continuat să comunice cu aceştia. Adresez un apel, de aici, de la Cluj, colegilor mei să sprijine acei oameni care doresc să transforme partidul într-un partid de opoziţie adevărat“, a spus marţi, într-o conferinţă de presă, Petru Călian.

Gurzău „Îi aşteptăm pe candidaţi la Cluj, să îşi prezinte moţiunile“

Alţi democrat liberali de la Cluj nu se grăbesc să nominalizeze. Îi aşteaptă, în schimb, pe cei care şi-au anunţat deja intenţia de a candida la şefia partidului, la Cluj, pentru a-şi prezenta moţiunile. Deputatul PDL clujean, Adrian Gurzău, recunoaşte, pe de altă parte, că în primul rând, este nevoie de un nou management. „Cred că aceia care şi-au anunţat intenţia de a candida la conducerea PDL, trebuie să vină la Cluj, să îşi prezinte moţiunile. Deocamdată sunt trei, patru care au anunţat. Şi cine ştie, poate vot mai fi şi candidaţi surpriză. Trebuie făcute dezbateri în interiorul partidului şi nu în media. Cred că este necesar un nou management în partid. Trebuie să ne organizăm ca partid de opoziţie“, a spus Gurzău pentru Monitorul de Cluj.


PDL, „tras de urechi“ de Băsescu

Despre „revitalizarea“ PDL a vorbit şi preşedintele Traian Băsescu, în cursul săptămânii trecute. Şeful statului a declarat atunci că PDL seamănă în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede. Băsescu a mai declarat că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, „aşa cum se produce acum”. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie.


Citeşte şi:


Udrea: „22 de milioane de români ştiu că USL, Antena 3 şi Felix îl vor pe Blaga preşedinte al PDL“


 


 

 




Ultimele Stiri
abonare newsletter