Politică

Traian Băsescu CÂŞTIGĂ din nou procesul cu Dinu Patriciu în cazul înregistrării video în care părea că a lovit un copil

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/18/cameramanul-care-a-filmat-presupusa-lovitura-a-unui-copil-de-catre-basescu-in-aceasta-seara-la-sinteza-zilei-112412.jpg" border="0" alt="Sursa foto: Antena3" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a câştigat la Tribunalul Bucureşti procesul în care l-a acţionat în judecată pe Dinu Patriciu si a cerut despăgubiri de un leu pentru 'minciuna şi trucarea unor filmări', după publicarea unui film în care preşedintele părea ca a lovit un copil la un miting electoral din 2004.</strong></p>

Tribunalul a respins luni apelul declarat de Dinu Patriciu şi a menţinut decizia dată de Judecătoria Sectorului 1 pe 19 octombrie 2011, prin care omul de afaceri a fost obligat la plata a 0,5 lei daune morale, precum şi la publicarea deciziei în două publicaţii cu tiraj naţional, în două numere consecutive.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, transmite Mediafax.



În decembrie 2009, Traian Băsescu i-a dat în judecată pe Dinu Patriciu
şi firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerând
despăgubiri de un leu pentru "minciună şi trucarea unor filmări". Omul de afaceri Dinu Patriciu declara în noiembrie 2009, că la mitingul de la Ploieşti, din 2004, Traian Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex şi apoi peste faţă, aşa cum apare în imaginile difuzate în presă. Omul de afaceri a ţinut să sublinieze că nu este el cel care a dat înregistrarea în presă.

În 1 decembrie 2009, preşedintele a solicitat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

În urma expertizei, președintele a declarat că înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.

abonare newsletter