Politică

Haşotti: Sunt categoric de acord ca Parlamentul să adopte o declaraţie pe tema drapelului secuiesc

<p><strong>Liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Haşotti, a declarat duminică că în opinia sa Parlamentul României ar trebui să adopte o declaraţie pe tema drapelului secuiesc, care să fie adresată Parlamentului ungar</strong>.</p>

Potrivit lui Haşotti, în situaţia în care autorităţile de la Budapesta nu vor răspunde pozitiv semnalului venit de la Bucureşti, o soluţie ar fi desfiinţarea grupului de prietenie româno - ungar.

'Nu pot vorbi decât în nume propriu, nu în numele PNL. Sunt categoric de acord ca Parlamentul României să adopte o declaraţie care să fie adresată Parlamentului maghiar şi să se meargă până la desfiinţarea grupului de prietenie româno-ungar. În situaţia în care Parlamentul maghiar nu răspunde convenabil solicitării noastre, văd ca o primă măsură desfiinţarea acestui grup de prietenie. Convenabil înseamnă să nu mai aibă atitudini provocatoare şi jignitoare', a susţinut acesta.

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că Partidul Democrat Liberal va cere Parlamentului să adopte o declaraţie pe tema drapelului secuiesc.

"Vom cere Parlamentului României să elaboreze o declaraţie de presă ca să aibă o poziţie oficială în opoziţie cu poziţia Parlamentului ungar. Noi, mâine, la Biroul Permanent Naţional vom face un draft de propunere pe care îl vom înainta Parlamentului şi, în consens, toate partidele politice va trebui să ieşim cu o declaraţie de presă, o declaraţie comună adresată Parlamentului ungar. Conţinutul acestei declaraţii nu poate fi în atributul numai al unui partid, noi vom face propunerile noastre, ce va ieşi din consensul partidelor politice în plenurile reunite vom vedea", a declarat Cezar Preda.

 

abonare newsletter