Politică

Boc: Nu am fructificat suficient gafele Guvernului.

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/15/primarie 3.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul preşedinte al PDL Emil Boc afirmă că formaţiunea nu a fructificat încă suficient gafele Guvernului Ponta, erorile pe care le-a făcut şi le face, adăugând că, aşa "cum zicea Lenin într-un alt context, opoziţia trebuie făcută ceas de ceas şi în proporţie de masă". </strong></p>

 


Emil Boc a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că vina pentru situaţia în care se află PDL ca partid de opoziţie aparţine "de la preşedintele partidului până la ultimul membru", şi că trebuie taxat "fără menajamente" ceea ce face Executivul.

"E clar că PDL nu se manifestă cu suficienţă forţă ca partid de opoziţie şi asta este vina fiecăruia dintre noi, fiecare membru are obligaţia de a face opoziţie, vizibilă, iar argumentele să fie corecte şi credibile, este o vină de la preşedintele partidului până la ultimul membru. Asta ne revine fiecăruia dintre noi, în calitate de partid de opoziţie, să facem opoziţie în fiecare zi. Evident că tonul îl dă conducerea partidului, tonul face muzica şi în politică. Nu am fructificat, încă, suficient gafele Guvernului Ponta, erorile pe care le-a făcut şi le face, şi ele trebuie taxate. (...) Datoria de a face opoziţie aparţine de la preşedinte până la ultimul membru PDL. Trebuie să fim mai vocali. Cum zicea Lenin într-un alt context, opoziţia trebuie făcută ceas de ceas şi în proporţie de masă, iar în variantă capitalistă actuală aş spune că trebuie făcută în fiecare zi, cu argumente şi profesional. Taxat fără menajamente ceea ce face Guvernul. Opoziţia poate corecta multe erori ale puterii, dacă le spune. Când puterea nu are o opoziţie, crede că totul este perfect. Şi din perspectiva procesului democratic este nevoie de o opoziţie puternică, pentru că se pot corecta în timp real deciziile puterii", a spus Boc.


El a afirmat că nu s-a spus suficient de mult despre greşelile Guvernului Ponta legate de liberalizarea preţului la utilităţi, despre creşterea preţurilor la gaz şi energie electrică.

"În timp ce noi ne-am bătut să ducem termenele spre 2020, Guvernul Ponta le-a adus în 2013 şi de aici înainte vor avea loc creşteri masive, cu impact major pentru buzunarul oamenilor. Trebuie spus acest lucru în fiecare zi, iar Guvernul să îşi asume răspunderea. A cedat prea uşor şi a pus o povară prea mare pe umerii contribuabililor", a spus Boc.


El a criticat şi impozitarea agriculturii, făcută "pompieristic", care va duce la dispariţia multor ferme şi la "lipirea de pământ a multor întreprinzători din mediul rural, a micilor fermieri".

"Este o piatră de moară pe picioarele Guvernului", a subliniat Boc.


Fostul prim-ministru a criticat şi "distrugerea" Oltchim, pe care a echivalat-o cu "o bombă nucleară din punct de vedere politic".

"Cum poţi să distrugi un combinat ca şi Oltchim, prefăcându-te că îl vinzi şi făcând un simulacru de vânzare şi aruncând în disperare mii de oameni? Oltchim poate avea viitor, dacă se doreşte din punct de vedere politic. În fiecare zi trebuie obligat Guvernul să răspundă ce a făcut cu Oltchim", a spus Boc.


Boc a acuzat şi privatizarea CFR Marfă, care este o decizie exclusivă a Guvernului Ponta.

"Nu soluţia vânzării este soluţia ideală. Cât am fost prim-ministru am refuzat privatizarea Tarom, Hidroelectrica, a Poştei Române, aceste companii fiind «perla coroanei». Dacă le înstrăinăm, va dispărea un avantaj competitiv. Am fost de acord cu management privat, nu cu vânzarea acestor companii care pot aduce plus valoare şi resurse la bugetul de stat", a spus Boc.

El a criticat şi cheltuielile de personal ale Guvernului şi faptul că funcţionează 28 de ministere.

"Credeţi că e uşor de întreţinut un Guvern cu 28 de ministere? La noi, dacă apărea un singur funcţionar în plus, eram tocaţi nelimitat de opoziţie. Nimeni nu comentează înfiinţarea în perioadă de criză de structuri guvernamentale noi. Cum se poate justifica un Guvern cu 28 de ministere, spunând că atâtea ţări sunt în UE? Dar ce, fiecare ministru reprezintă o ţară? Este o ofensă la adresa bunului simţ. Ce a mai rămas din revoluţia bunului simţ a USL? Praful de pe tobă. Aceste măsuri, cu 28 de ministere, cu miniştri cu dosare penale, înfiinţarea Cancelariei primului ministru, faci 588 de parlamentari, asta este expresia supremă a revoluţiei bunului simţ", a spus Boc.


Citeşte şi:

Boc, despre declaraţia lui Băsescu referitoare la prezidenţiabilul din PDL: Bărbat sunt, răspund la prima exigenţă


Ultimele Stiri
abonare newsletter