Politică

Băsescu către PDL: Trebuie să ieşiţi la luptă, să nu aşteptaţi ca USL să facă gafe

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/14/traian basescu emil boc m 4.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu a criticat, joi, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu mai mulţi lideri ai PDL Cluj, politica dusă de partid, căruia i-a transmis să "iasă la luptă" şi să nu aştepte "gafele din partea USL", susţin surse care au participat la întâlnire.</strong></p>

Surse participante la întâlnirea pe care preşedintele Traian Băsescu a avut-o, joi, cu mai mulţi lideri ai PDL Cluj, la restaurantul unui hotel de cinci stele, au declarat corespondentului MEDIAFAX că şeful statului ar fi cerut PDL "să iasă la luptă".

 


"Asta nu este politică pe care o faceţi, trebuie să ieşiţi la luptă, nu trebuie să aşteptaţi ca USL să facă gafe, dacă numai staţi, nu aduceţi voturi", ar fi spus Băsescu, potrivit surselor citate.

Fostul prefect de Cluj Florin Stamatian a declarat, joi, după ce a ieşit de la întâlnirea cu Traian Băsescu, că s-a discutat şi despre faptul că PDL nu are în momentul de faţă un candidat cu şanse la alegerile prezidenţiale.


"A fost o întâlnire informală. Trebuie subliniat îndemnul preşedintelui că PDL este, la ora actuală, într-o letargie şi trebuie să îşi înteţească acţiunile şi că ar trebui să explice mai mult măsurile luate de Emil Boc care au fost măsuri absolut necesare pentru ţară. A fost o discuţie că ceea ce s-a făcut s-a făcut corect în mandatul lui Emil Boc ca premier. S-a subliniat, şi toată lumea a fost de acord, că în momentul de faţă nu avem un prezidenţiabil cu care să fim siguri că mergem la victorie în 2014", a spus Stamatian, citat de Mediafax.

La întâlnirea cu Traian Băsescu au participat, printre alţii, primarul Emil Boc, liderul PDL Cluj, Daniel Buda, vicepreşedintele PDL, Alin Tişe, fostul prefct Florin Stamatian, primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, consilieri locali şi judeţeni.


Întâlnirea, care a durat peste trei ore, s-a încheiat în jurul orei 18.30, iar şeful statului a plecat spre aeroport.

abonare newsletter