Politică

Primăria s-a decis oficial: NU cumpără hotelul CONTINENTAL

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/14/hotelul continental rp 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii locali au decis, joi, să nu-şi exercite dreptul de preempţiune şi să nu achiziţioneze hotelul Continental la preţul de 5,5 milioane de euro. Primarul Emil Boc a precizat că preţul cerut este de neacceptat, evaluatorii Primăriei stabilind preţul de vânzare la 1-1,5 milioane de euro. </strong></p>

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat în şedinţa de îndată a Consiliul Local că nu mai există dispute judiciare în ceea ce priveşte hotelul Continental, dar cu toate acestea preţul cerut pentru vânzarea imobilului în valoare de 5,5 milioane de euro este neacceptabil.

„Având în vedere faptul că în data de 22 februarie expiră termenul pentru a ne putea manifesta opţiunea cu privire la Continental şi având în vedere faptul că am primit informaţii noi conform cărora nu mai există dispute judiciare şi acel obstacol nu mai stă în calea unei eventuale vânzări, propunerea care ne-o fac este de a cumpăra hotelul la preţul de 5,5 milioane de euro. După analizele efectuate de Executiv şi ţinând cont de starea precară a imobilului atât în interior, cât şi în exterior, vă propunem să nu ne exercităm dreptul de preempţiune la acest preţ. Acest preţ depăşeşte cu mult orice valoare de piaţă sau situaţie de piaţă. Acolo trebuie investite multe milioane bune de euro înainte să fie utilizat. Preţul este de neacceptat, din cauza asta nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. Propunerea Executivului este de a nu exercita dreptul de preempţiune la această valoare de 5,5 milioane de euro”, a spus Emil Boc în plenul Consiliului Local.


Potrivit lui Boc, evaluarea experţilor Primăriei a stabilit preţul pentru vânzarea hotelului Continental la 1-1,5 milioane de euro. „Expertiza pe baza unor aprecieri a evaluatorilor noştri, am pornit de la starea clădirii, de la valoarea terenului din centrul Clujului, nu este o evaluare juridică. Dacă ne vor face alte oferte noi vom veni în faţa Consililiului Local şi vom decide în consecinţă, nu putem să discutăm de această sumă, depăşeşte bugetul de investiţii a reabilitării străzilor pe un an de zile. Ne lasă opţiunea deschisă, adică vom avea posibilitatea de a achiziţiona Continentalul dar la un preţ decent. 1 -1, 5 milioane de euro este evaluarea Primăriei, de aici pornim la o negociere”, a mai precizat edilul.

Consilierii au fost înştiinţaţi în 14 ianuarie că Primăria a primit o notificare de vânzare a hotelului Continental. Firma Expert Insolvență SRL a transmis că statul român, prin Ministerul Culturii, a anunțat că nu înțelege să-și exercite dreptul de preempțiune, ca atare, firma a solicitat acum Primăriei să-și exercite acest drept.

abonare newsletter