Politică

Buda: „Antonescu nu este potrivit în funcţia de preşedinte al comisiei de revizuire a Constituţiei“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/13/danielbudapdl7.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat miercuri că partidul său va avea conducerea comisiei de revizuire a Constituţiei şi vicepreşedinţia comisiei pentru legile electorale. </strong></p>


În opinia democrat liberalilor clujeni, însă, impunerea lui Crin Antonescu la preşedinţia Comisiei de revizuire a Constituţiei reprezintă un act de dispreţ la adresa cetăţenilor din România. „Numirea lui Crin Antonescu la conducerea Comisiei de revizuire a Constituţiei face parte din jocul politic murdar al celor de la USL, de a denigra tot ceea ce înseamnă valori şi principii democratice într-un stat de drept. Crin Antonescu nu are nici un fel de expertiză de drept constituţional, nu îl recomandă nimic pentru această funcţie – nici studiile, nici funcţiile administrative deţinute şi, cu atât mai puţin, activitatea parlamentară marcată prin absenteism“, spune liderul PDL Cluj, Daniel Buda.

Acesta nu contestă, în schimb, expertiza juridică a celorlalţi membri ai acestei comisii, „cu mici excepţii“. Pe de altă parte, mai subliniază Buda, „cred că România este singurul stat din Uniunea Europeană în care o persoană care şi-a anunţat în mod public intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale este desemnată să coordoneze adoptarea unei Constituţii, în funcţie de propriile interese. Este, practic, o situaţie asemănătoare cu ceea ce s-a întâmplat în 2003, când modificările constituţionale au fost ˝ajustate˝ după interesele lui Adrian Năstase, care era sigur de faptul că îi va succeda lui Ion Iliescu. Consider că prin acest joc politicianist, de acumulare a unui număr cât mai mare de funcţii de conducere, doar de dragul de a bifa la capitolul imagine, Crin Antonescu se descalifică personal. România are nevoie de modificarea Constituţiei, dar nu de una ˝făcută pe genunchi˝“ a mai adăugat liderul PDL Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter