Politică

Cererea de reexaminare a Statutului parlamentarilor, retrimisă la Comisia de Statut

<p><strong>Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis, miercuri, să retrimită la Comisia de Statut cererea de reexaminare a proiectului de Statut al parlamentarilor, pentru a se aduce o serie de modificări, Comisia urmând să lucreze în paralel cu şedinţa de plen.

Este de aşteptat ca în şedinţa Comisiei să se introducă un nou amendament prin care termenul de 15 zile în care putea fi contestat un raport al ANI pe incompatibiliatte să fie majorat la 45 de zile, aşa cum s-a stabilit în negocierile dintre parlamentarii USL.


Comisia de Statut face această amendare a Raportului înlocuitor la cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu în condiţiile în care Raportul înlocuitor care a fost discutat miercuri în Birourile permanente reunite nu conţinea o astfel de modificare.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa de plen comun este în desfăşurare, ca şi şedinţa Comisiei de Statut.


Termenul în care raportul ANI privind o situaţie de incompatibitate poate fi contestat de către cel vizat ar putea creşte de la 15 la 45 de zile, conform unei declaraţii făcute miercuri de către preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Întrebat dacă parlamentarii USL au căzut de acord pentru prelungirea la 45 de zile a termenului în care poate fi contestat raportul ANI privind incompatibilitatea, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat: "În principiu, da. Vom vedea exact ce s-a convenit finalmente în grupul de lucru, în Comisia de Statut".


Întrebat dacă acest acord al parlamentarilor USL nu contravine prevederii din Legea ANI, care stipulează un termen de 15 zile pentru contestarea raportului ANI, Antonescu a răspuns: "Nu ştiu exact jurudic. În orice caz, cei de acolo vor armoniza textele de lege".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter